Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360-silje-waade-vipers-storhamar-ntb.jpg
Arkivbilde: NTB/Scanpix

Retningslinjer for topphåndballkamper

NHF har utarbeidet nye retningslinjer for gjennomføring av topphåndballkamper.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Sendt alle klubber i Rema 1000-ligaen og 1. divisjon på mail 17.7»

Les retningslinjene i sin helhet her!

Retningslinjene definerer krav til gjennomføring av offisielle kamper, turneringskamper og treningskamper og arrangementer med tilskuere i topphåndballen, for å sikre forsvarlig smittevern under covid-19-utbruddet.

Formålet med retningslinjene er å sikre at alle parter involvert i gjennomføringen av håndballkamper praktiserer tilsvarende smitteverntiltak for å minimere smitterisiko. 

Kamper som omfattes av retningslinjene er seriekamper i de to øverste divisjonene for menn og kvinner, samt turnerings- og treningskamper mellom lag i disse divisjonene der det er tillatt med tilskuere. 

Retningslinjene retter seg kun mot gjennomføring av håndballkamper på de øverste nivåer i norsk håndball. Dette er fordi man i topphåndballen har gode muligheter til å kontrollere miljøene der håndballkamper finner sted, og dermed kan gjøre nødvendige smittevernfaglige tilpasninger.

Protokollen tar utgangspunkt i følgende tre grunnpilarer for å hindre/bremse smittespredning:

**Syke personer deltar ikke ved gjennomføringen av håndballballkamper/arrangementer
**God hygiene praktiseres på kamparenaene
**Kontakt reduseres så langt som mulig

Retningslinjene er et tillegg til de retningslinjene som gjelder for trening med nærkontakt, og beskriver kun de tilleggskrav som stilles i forbindelse med kampavvikling og arrangementer (eksempelvis treninger med publikum til stede). 

Det er derfor en forutsetning at alle de krav som er nedfelt i «Retningslinjer for trening med nærkontakt» blir og vil bli fulgt av alle klubber/lag som deltar i kampaktivitet og arrangementer med publikum.

Pandemiens utvikling kan føre til behov for endringer i retningslinjene på et senere tidspunkt, det samme kan praktiske hensyn som oppdages først når retningslinjene er tatt i bruk. Ved nye versjoner av protokollen, vil de erstatte denne førsteutgaven.

Det er kun på spilleflaten og i kampsituasjon at det er anledning til å fravike 1-meters regelen.  Det maksimale antallet publikum er satt til 200. Spillere, funksjonærer og arrangørkorps kommer i tillegg.

Last ned og les Norges Håndballforbunds «retningslinjer for topphåndballens gjennomføring av kamp og arrangementer under covid-19» her!