Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200519-Korona-trening-26-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Arkivfoto: Svein Andre Svendsen
Foto: Svein André Svendsen

2. divisjon må vente med nærkontakt

Topphåndballen kan starte opp trening med nærkontakt. Klubbene i 2. divisjon må dessverre vente.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

12. juni kunngjorde Kulturdepartementet, i samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, at de åpnet for trening og konkurranser med nærkontakt innenfor toppidretten. Forutsetningen var at den enkelte idrett utarbeidet retningslinjer i samsvar med de protokoller som var utarbeidet av Norges Fotballforbund.

I melding til Norges Idrettsforbund (NIF) meddelte departementet at det var den enkelte idrett som selv hadde ansvaret for å avgjøre de aktiviteter/nivåer som kunne defineres som toppidrett. Norges Håndballforbund definerte da topphåndball til å omfatte:

**Landslagene
**Regionale talentgrupper (90 prosent under 20 år)
**REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon

Vår definisjon ble, som for alle andre særforbund, sendt til NIF som har hatt en løpende dialog med Kulturdepartementet gjennom juli måned.

I denne dialogen har Kulturdepartementet påpekt at antallet innmeldte toppidrettsutøvere/topphåndballspillere overstiger det antallet spillere som var både forventet, og det som ble lagt til grunn for å kunne åpne for toppidretten, og for håndballens del utgjør 2. divisjon det klart største volumet.

Norges Håndballforbund ble tirsdag ettermiddag dessverre varslet om innsnevring av topphåndballdefinisjonen, og at 2. divisjon i korona-sammenheng ikke kan defineres som toppidrett i denne omgang. Dette innebærer at 2. divisjonslagene ikke kan starte opp med trening med nærkontakt. Her må treningene fortsatt gjennomføres under håndhevelse av 1-metersregelen.

Dette gjelder også de 2. divisjonslag som er andrelag/rekrutteringslag for lagene i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon.

- Vi vet at mange av dere har lagt ned stor innsats for å kunne innrette sin organisasjon og aktivitet innenfor de retningslinjene som ble sendt ut 2. juli, og beklager at dette i denne omgang kan virke forgjeves. Hvilke konsekvenser dette vil få for seriestart og NM vil vi komme tilbake til første halvdel av august, sier assisterende generalsekretær i Norges Håndballforbund, Per Eirik Magnussen.

- Norges Håndballforbund vil sammen med NIF og øvrige særforbund jobbe aktivt fram mot et bebudet møte mellom idretten og departementet 10. august med hensyn til å få åpnet så mye av vår aktivitet som mulig - innenfor det som er smittevernfaglig forsvarlig, sier Magnussen, og understreker:

- Fortsatt er den viktigste jobben for håndballen og norsk idrett å bidra til at pandemien holdes under kontroll.

Les også:
Håndballens egen veileder for smittevern 
Oppdaterte retningslinjer for nærkontakt-trening innen topphåndballen