Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KORREKT AVSTAND: Sander Øverjordet (t.v.) og Kevin Gulliksen. Arkivfoto: NTB Scanpix
KORREKT AVSTAND: Sander Øverjordet (t.v.) og Kevin Gulliksen. Arkivfoto: NTB Scanpix

Minner om håndballens smittevernregler

Norges Håndballforbund ber alle om å følge smittevernreglene. Slik handler du hvis koronaen rammer klubben!

Fredag 29. mai kom det nye retningslinjer for hvordan håndballtrening kan utøves. Disse føringene støtter seg til myndighetenes overordnede veileder for smittevern. Fra 1. juni har det vært lov med tilnærmet normal håndballtrening for spillere til og med 19 år, og fra 1. august kan samme gruppe spille kamper mot andre lag innenfor et geografisk avgrenset område.

Det er også bestemt at ordinær trening og konkurranser for toppidretten skal gjenåpnes. Diskusjonene pågår fortsatt om hvilke nivåer innenfor håndballen som er omfattet av denne løsningen.

Pandemien er imidlertid ikke over, og det er fortsatt viktig at alle spillere og trenere setter seg inn i de hygienekrav som gjelder for seg og sitt lag.

- Smittevernreglene skal følges. I det store og det hele har tilbakemeldingene fra klubber rundt omkring i Norge vært gode i denne perioden. De aller fleste respekterer reglene og forstår viktigheten av at vi står sammen i dugnaden for å redusere smittespredningen, sier leder av seksjon for spill og trening i Norges Håndballforbund, Jeanette Nilsen.

- Samtidig har vi forståelse for at det kan være vanskelig å beholde tålmodigheten i en tid hvor stadig mer åpner opp. Men den tålmodigheten er vi nødt til å ha, alle sammen. De retningslinjene som gjelder, må alle respektere, for å bidra til at virusbekjempelsen fortsetter. Mange av våre spillere og lag kan trene og spille som normalt igjen over sommeren, gitt at smittetallene er tilfredsstillende. Inntil da må vi stå sammen, og forholde oss til de reglene som gjelder, understreker Nilsen.

Konsekvensene av å bryte retningslinjene er at faren for flere virusutbrudd øker, noe som – foruten de følger dette får for den som blir syk – kan ende med at idretten må stenges igjen.

Skulle spillere i din klubb bli smittet av korona i tiden som kommer, gjelder samme rutiner som tidligere:

Kontakt de lokale helsemyndigheter, og følg deres anbefalinger for hvordan den videre aktiviteten for laget/klubben skal gjennomføres.

God sommer!