Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barnehåndball
Arkivfoto
Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

Breddehåndballen kan spille kamper fra august

Regjeringen har besluttet at alle lag til og med 19-årsklassen kan spille og trene som normalt fra 1. august.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Betingelsen er at de nasjonale smittetallene er under kontroll pr. 1. august. Hvis forholdene da anses tilfredsstillende, åpner regjeringen for at all breddeidrett kan igangsettes for lag og utøvere i de yngre årsklassene, til og med 19-åringene.

- Dette er en svært gledelig melding. Alle håndballag og klubber i de yngre årsklassene kan nå forberede seg på at seriespillet for sesongen 2020/2021 starter opp som normalt til høsten, og de får noen gode oppkjøringsuker til å trene som normalt, sier generalsekretær Erik Langerud.

I regjeringens offentliggjøring tirsdag ettermiddag heter det at det fra 1. august gis "unntak fra avstandskravet i covid-19-forskriften ved gjennomføring av konkurranser der alle deltakerne er under 20 år og aktiviteten ikke kan utføres som normalt dersom en skal overholde avstandskravet til enhver tid".

Regjeringen presiserer at turneringer som arrangeres på tvers av regionale grenser, foreløpig er unntatt fra bestemmelsen. Det betyr at avgjørelse om oppstart av for eksempel Bringserien, LERØYserien og NM vil bli tatt senere.

Myndighetene har fra før bestemt at ordinær trening og konkurranser for toppidretten skal gjenåpnes. Norges Håndballforbund avventer en bekreftelse på hvilke nivåer innenfor håndballen som er omfattet av denne oppmykningen.

- Men det betyr at trolig også toppklubbene kan planlegge for seriestart som normalt i månedsskiftet august/september, noe som vil bli avklart de nærmeste dagene, sier Langerud videre.

- Vi vet at vi også har mange lidenskapelige seniorhåndballspillere som ikke faller innunder toppidrettsbegrepet. De må foreløpig forholde seg til retningslinjene om én meters avstand, så får vi se over sommeren hvor raskt myndighetene tillater en gjenåpning av denne delen av aktiviteten vår. Vi har god dialog med Kulturdepartementet og Norges Idrettsforbund, sier generalsekretæren, som sammen med håndballpresident Kåre Geir Lio var i møte med kultur- og likestillingsminister Abid Raja tirsdag morgen.

- Nå går vi inn i en periode hvor de fleste av våre medlemmer tar ferie. Da er det godt å vite at når ferien er over, vil aktivitetene normalisere seg for mange av våre medlemmer. Men det betinger altså at smittetallene er under kontroll. Derfor vil jeg igjen minne om at vi alle må fortsette å bidra til dugnaden. Samfunnet og idretten gjenåpnes stadig mer, men vi må fortsatt ta forholdsregler som god håndhygiene, én meters avstand der vi kan - og de som har symptomer på luftveissykdommer, må holde seg hjemme, sier Erik Langerud.

Les norsk håndballs gjeldende retningslinjer for håndballtrening her!