Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2018-moa-hogdahl-og-thorir-foto-scanpix.jpg
Arkivfoto: NTB Scanpix

Endelig lov å kaste håndball igjen

Fortsatt må man holde én meters avstand, men nå kan håndballspillere kaste ball til hverandre igjen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert 3. august 2020:

Retningslinjene for trening er oppdatert. Se gjeldende regler her.

Det framgår av smittevernveilederen som ble utgitt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mandag 11. mai.

«Dette betyr at man kan bruke felles ball i idretter som innebærer dette, også når ballen kastes med hendene. Håndhygiene bør utføres ved starten og avslutningen av økten/aktiviteten. Deltakere bør oppfordres til å ikke ta seg til ansiktet mens man bedriver aktivitet med felles ball», står det i dokumentet.

Det presiseres også at ballen bør vaskes etter endt aktivitet, gjerne med vanlige rengjøringsmidler. Her kan du lese smittevernveilederen i sin helhet.

Les også Norges Idrettsforbunds pressemelding her.

- Den naturlige tolkningen av dette er at alle håndballspillere nå kan kaste ball til hverandre på trening, og det er vi glade for, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

- Selv om det fortsatt er viktig å holde en meters avstand til hverandre, er det nå mulig å trene på blant annet skudd, pasninger og målvaktspill. Nå vil vår fagavdeling studere veilederen nøye, og vi vil i løpet av de nærmeste dagene komme tilbake med mer detaljerte og oppdaterte retningslinjer for håndballen, basert på den overordnede veilederen, sier Langerud.

- Vi oppfordrer nå alle kommuner og halleiere til å låse opp dørene, samt gjøre de nødvendige tilpasninger for hallene slik at innendørsaktivitet blir mulig, avslutter generalsekretæren.