Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Alexander Westby scorer mot Barcelona foran 12 377 tilskuere I Håkons Hall i september 2019. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix
Alexander Westby scorer mot Barcelona foran 12 377 tilskuere I Håkons Hall i september 2019. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

Håper på publikumshjelp i EHF Champions League

Elverum håper et stort publikumsantall kan hjelpe laget å fortsette i EHF Champions League.

I desember 2018 ble det vedtatt store endringer i E-cup fra 2020 og det blir vesentlig færre lag i mennenes EHF Champions League enn det har vært de siste årene.

Et av kriteriene EHF ser på er publikum og en ny fullsatt kamp i Håkons Hall på Lillehammer håper markedsansvarlig Kalle Björkman i Elverum skal bli utslagsgivende. Han har tatt for seg publikumstallene i EHF Champions League denne sesongen.

Kampen mot Flensburg er siste hjemmekamp i gruppespillet og Elverum har døpt kampen «Håndball i vinterland». Etter publikumsrekorden i forrige kamp på Lillehammer var Elverum nummer to på publikumsoversikten. Kiel har flest, mens Veszprém og Vardar ligger rundt 5 000 tilskuere, der Elverum igjen håper å komme opp mot med ny suksess på Lillehammer.

– Vi nærmer oss 9 000 billetter og drømmer om 11 300, hvilket vil bety over 5 000 i snitt og en andreplass i hele EHF Champions Leagues publikumsliga, sier Markedsansvarlig Kalle Björkman til handball.no.

Kampen spilles lørdag 15. februar kl. 17.30 i Håkons Hall.

– For norsk håndball vil det være helt avgjørende at Elverum Håndball når fram i de fem kriteriene som EHF har satt opp for fremtidens slankede EHF Champions League. Publikum er en av dem – og at vi, som den minste av 28 byer, kommer på andreplass i publikumsoversikten hadde vært utrolig, sier han.

Tre kamper før slutt ligger Elverum utsatt til på 7. plass i sin avdeling, men har spilt godt mot storlagene i sin første sesong blant de aller beste i turneringen.

I kvinnenes EHF Champions League har Vipers tre kamper igjen i hovedrunden og ligger foreløpig bak de fire lagene som går til kvartfinale. Vipers må snu tendensen med tap i hovedrunden for å sikre avansement.

I EHF Cup kvinner var Storhamar ett fattig mål fra kvartfinale, men røk ut etter tap i Tyskland i siste kamp i gruppespillet. Dermed er alle norske lag ute av turneringen. Det samme er tilfelle på herresiden.

I Challenge Cup menn er fortsatt våre to deltakere med. Drammen og Halden er blant de siste 16 i turneringen, der begge tapte sin første kamp i denne runden.

EHF Champions League kvinner
EHF Champions League menn
Challenge Cup menn
Norske lag i E-cup 2019-20