Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

spillere_640x360.jpg

E-cupendringer fra 2020

E-cupene endres fra 2020/21-sesongen. Det vedtok EHFs hovedstyre i helgens møte under EM i Frankrike.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir endringer i alle klubbturneringene og tidspunktet for landslagenes kvalifiseringskamper til mesterskap. Det tas også mer hensyn til toppspillerne, som skal få lenger hvile enn i dag.

Det blir ikke lenger kvalifisering til Champions League. 16 lag deltar og får likt spillemønster for begge kjønn. Lagene skal fra 2020 deles i to grupper à åtte lag. De to beste i hver gruppe går direkte til kvartfinaler, slik at spillerne i disse klubbene får lenger hvile mens lagene 3–6 skal gjennom en utslagsrunde før kvartfinalene. De to siste lagene fra gruppespillet ryker ut av turneringen.

Etter kvartfinalene avgjøres Europas gjeveste klubbturnering fortsatt i Final 4, men datoene blir endret. Final 4 for kvinner skyves fra midten til slutten av mai, mens herrenes Final 4 arrangeres i midten av juni. Köln er bekreftet som finalearena for menn ut 2024.

Det skal også bli lettere å vite når ditt favorittlag spiller, med faste tidspunkter både i Champions League og European Handball League. Herrenes kamper flyttes til midtuke, mens kvinnenes kamper forblir i helgen.

Alle nasjonale serier skal fra 2020 være ferdig minst en uke før Final 4, som da vil markere den offisielle slutten av sesongen. Det betyr også at landslagenes kvalifiseringskamper flyttes til månedsskiftet april/mai, slik at sommerferien blir lenger.

CL kvinner.jpg

CL menn.jpg

Den nest gjeveste klubbturneringen får en fullstendig overhaling og et helt nytt format. I dag er EHF Cup en sammenslåing av det som tidligere var Cupvinnercupen og EHF Cup. Den skifter fra 2020 navn til European Handball League.

Etter kvalifisering vil 24 lag utgjøre gruppespillet for menn, mens kun 16 lag spiller gruppespill på kvinnesiden.

For herrene vil 12 lag kvalifisere seg til gruppespillet og slås sammen med 12 direktekvalifiserte lag. De 24 lagene deles i fire grupper med seks lag. De fire beste i hver gruppe går til åttedelsfinaler, så blir det kvartfinaler og til slutt Final 4.

På kvinnesiden deltar 16 lag i gruppespillet, fordelt på fire avdelinger. De to beste lagene i hver gruppe til kvartfinaler. Denne turneringen vil også ende i en Final 4, slik det har vært på herresiden siden 2012.

EHL kvinner.jpg

EHL menn.jpg

Det som nå heter Challenge Cup for lavere rangerte klubber vil overta navnet EHF Cup. Her skal kampene i alle stadier av turneringen spilles hjemme og borte.