Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTBscanpix

Storhamar gjentok bragden

Akkurat som i fjor sikret Storhamar seier over Bietigheim i EHF Cup med sekunder igjen å spille.

Kampen endte 33-32. Etter tapet mot Herning/Ikast i første gruppespillkamp, var det SG BBM Bietigheim som stod på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag. I fjorårets møte sikret Storhamar seieren over det tyske laget i siste minutt og tok seg dermed videre til kvartfinale. 

Også i årets oppgjør ble det spenning til siste sekund. De gule og blå åpnet best på hjemmebane og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse etter to strake redninger fra Stine Lidén. Bietigheim brukte ikke lang tid på å utligne, og etter drøye 3 minutter stod det 2-2 på tavla. Resten av kampen fulgte lagene hverandre tett med tre mål som skilte på det meste. Storhamar viste styrke i godt samspill, kontringer og et tøft forsvar, og var i ledelsen stort sett hele kampen. Allikevel ble det sekundstrid nok en gang. Med et 22 sekunder igjen å spille stod det 32-32 på tavla og Storhamar tok timeout. Foran et stående publikum satte Folkvord ballen i mål og hjemmelaget vant 33-32. 

Stine Lidén stod nok en bunnsolid kamp for Storhamar og var avgjørende i de siste minuttene av kampen. Kantene Emilie Hovden og Kristin Venn ble hjemmelagets toppscorere med 9 mål hver. 

Neste kamp for Storhamar i EHF Cup er mot Lada 19. januar kl. 17. Onsdag 15. januar møter de Fredrikstad i Rema 1000-ligaen kl. 18.

FAKTA
EHF Cup kvinner, gruppespill
Storhamar – SG BBM Bietigheim 33-32 (18-17)
Boligpartner Arena, Hamar
Målscorere Storhamar: Stine Lidén, Tonje Haug Lerstad, Elise Skinnehaugen 1, Ellen Marie Folkvord 5, Maja Jakobsen 5, Anna Mortvedt, Kristin Venn 9, Tonje Enkerud 3, Linn Andresen, Mia Solberg Svele 1, Moa Fredriksson, Maria Keiserås Haugen, Maren Sjaamo, Emilie Hovden 9.
Toppscorer SG BBM Bietigheim: Karolina Kudlacz-Gloc med 8 mål. 
Utvisninger: Storhamar 1x2 min, SG BBM Bietigheim 3x2 min.

Mer om EHF Cup