Storhamar gjentok bragden

Akkurat som i fjor sikret Storhamar seier over Bietigheim i EHF Cup med sekunder igjen å spille.

Kampen endte 33-32. Etter tapet mot Herning/Ikast i første gruppespillkamp, var det SG BBM Bietigheim som stod på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag. I fjorårets møte sikret Storhamar seieren over det tyske laget i siste minutt og tok seg dermed videre til kvartfinale.

Også i årets oppgjør ble det spenning til siste sekund. De gule og blå åpnet best på hjemmebane og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse etter to strake redninger fra Stine Lidén. Bietigheim brukte ikke lang tid på å utligne, og etter drøye 3 minutter stod det 2-2 på tavla. Resten av kampen fulgte lagene hverandre tett med tre mål som skilte på det meste. Storhamar viste styrke i godt samspill, kontringer og et tøft forsvar, og var i ledelsen stort sett hele kampen. Allikevel ble det sekundstrid nok en gang. Med et 22 sekunder igjen å spille stod det 32-32 på tavla og Storhamar tok timeout. Foran et stående publikum satte Folkvord ballen i mål og hjemmelaget vant 33-32.

Stine Lidén stod nok en bunnsolid kamp for Storhamar og var avgjørende i de siste minuttene av kampen. Kantene Emilie Hovden og Kristin Venn ble hjemmelagets toppscorere med 9 mål hver.

Neste kamp for Storhamar i EHF Cup er mot Lada 19. januar kl. 17. Onsdag 15. januar møter de Fredrikstad i Rema 1000-ligaen kl. 18.