Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mia Solberg kunne juble for 2 mål i kveldens kamp mot HC Lada, men dessverre holdt det ikke for det norske laget. Bildet er fra en annen kamp.
Mia Solberg kunne juble for 2 mål i kveldens kamp mot HC Lada, men dessverre holdt det ikke for det norske laget. Bildet er fra en annen kamp.
Foto: NTBscanpix

Storhamar tapte med fem mot HC Lada

Storhamar fikk det tøft på hjemmebane mot HC Lada. Sluttresultatet ble 33-28 i favør Lada.

Det var duket for en jevn kamp i Boligpartner Arena. Vertene Storhamar lå på tredjeplass i gruppen i EHF Cup før dagens kamp, med sine to poeng på to kamper. De slo Bietigheim med ett mål i forrige kamp. Det russiske laget sto på sin side med tap i begge sine kamper, og lå på sisteplass i gruppen. 

Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis. Halvveis i første omgang sto det 9-9. Maja Jakobsen åpnet friskt for hjemmelaget og noterte seg for tre scoringer tidlig, mens Stine Liden leverte en rekke redninger i Storhamar-målet. Så våknet bortelaget. Med fire strake scoringer dro det russiske laget ifra og festet et grep rundt ledelsen. Inn mot pause byttet vertene inn Tonje Lerstad i mål, men Storhamar lå fire mål bak halvveis på stillingen 15-19. 

Hjemmelaget håpet nok å starte den andre omgangen med å hente inn målene de lå bak, men det var istedenfor bortelaget som dro ifra. Lada ledet med sifrene 23-17 litt ut i andre omgang, og oppgaven så meget vanskelig ut for Storhamar. Så bestemte vertene seg for å skru opp tempoet, og lukke igjen bakover. Tonje Enkerud og Maja Jakobsen var svært sentrale for Storhamar offensivt. Halvveis i den andre omgangen hadde Storhamar kjempet seg inn i kampen igjen, og lå nå kun to mål bak. Bortelaget tok timeout på stillingen 24-26. Hjemmelaget kom aldri nærmere enn det og klarte ikke å tette luken helt. 

Sluttresultatet ble 28-33. Neste kamp i EHF Cup er mot samme motstander, men på bortebane.

FAKTA
EHF Cup kvinner, gruppespill
Storhamar – HC Lada 28-33 (15-19)
Boligpartner Arena, Hamar
Målscorere Storhamar: Stine Lidén, Tonje Haug Lerstad, Elise Skinnehaugen 3, Ellen Marie Folkvord 3, Maja Jakobsen 7, Kristin Venn 3, Tonje Enkerud 7, Mia Solberg Svele 2, Moa Fredriksson, Emilie Hovden 3.
Toppscorer HC Lada: Elena Mikhaylichenko med 10 mål. 
Utvisninger: Storhamar 6x2 min, HC Lada 5x2 min.