Henny Ella Reistad ble Vipers' toppscorer med 8 mål.

Svingende kamp i Champions League

Vipers Kristiansand gikk på sitt andre tap i hovedrunden etter 26-34 mot Rostov Don.

Forrige helg måtte Vipers se seg slått av danske Esbjerg i den første kampen i hovedrunden. Lørdag ventet Rostov Don på bortebane og også denne gangen møtte laget fra Kristiansand tøff motstand.

Det var harde tak fra start i Russland, og allerede etter seks spilte minutter hadde Heidi Løke skaffet tre syvmetere for Vipers. Kun to av dem gikk i mål, men med to scoringer fra Henny Reistad og en fin kontring fra Vilde Kaurin Jonassen, var lagene like langt på stillingen 4-4. Bakover manglet det litt for laget fra Kristiansand, og enhver feil ble straffet med en rask scoring fra Rostov Don. Dermed kunne hjemmelaget gå i ledelsen 6-4 og så 8-5, før Silje Waade satte tre på rappen og utlignet til 8-8. Da var det Vipers som tok over føringen i kampen. Andrea Austmo Pedersen fikk sine to første redninger i kampen, og kantene til Vipers sikret en tomålsledelse for første gang. Ledelsen holdt dog ikke lenge, og ved halvspilt omgang var lagene igjen like langt på stillingen 10-10. Likt var de også på 15-15, før Rostov Don dro ifra inn mot pause. Tre keeperredninger fra Anna Sedojkina ga hjemmelaget det forspranget de trengte og lagene gikk til pause på stillingen 15-19.

Etter pause fortsatte Sedojkina å stenge for hjemmelaget. Først Reistad, så Aune på kontring. Heldigvis hadde Vipers med seg Kaurin Jonassen, som satte sin fjerde scoring på fire forsøk, og Austmo Pedersen som virkelig våknet bakerst. Hun plukket to forsøk fra Managrarova, som til da hadde scoret på seks av seks forsøk, og Reistad og Waade tok ansvar fremover. Ti minutter inn i omgangen var Vipers dermed kun to mål bak på stillingen 21-23, og nærmere kom de ikke. Rostov Don fortsatte å spille seg til gode muligheter, mens Vipers, som mangler forsvarsspesialisten Emilie Hegh Arntzen på grunn av skulderproblemer, slet med å stenge igjen i forsvar. Dermed økte hjemmelaget ledelsen og til slutt endte det 26-34.

Neste kamp i Champions League for Vipers er 8. februar hjemme mot CSM Bucuresti.