Heidi Løke kunne juble for fire scoringer, men kunne ikke forhindre at Vipers tapte den første kampen i hovedrunden i Champions league. Bildet er fra en tidligere kamp.

Vipers tapte med fire i Aquarama

Vipers Kristiansand fikk ikke den starten på hovedrunden i Champions league som de hadde i håp om å få.

Sluttresultatet ble 35-31 til Esbjerg.

Lørdag var det klart for første kamp i hovedrunden i Champions league. Vipers Kristiansand tok imot danske Esbjerg. Vertene tok med seg fem poeng fra gruppespillet, mens danskene sto med fire før den første kampen i den knallharde gruppe 1.

Det var Henny Reistad som åpnet ballet i kampen i Aquarama lørdag. Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis, og det var nevnte Reistad og Marta Tomac som kjørte showet for hjemmelaget. Marit Røsberg Jacobsen sendte bortelaget i ledelsen på stillingen 9-8, men så våknet veteranen Heidi Løke. Hun scoret tre kjappe fra sin strekposisjon, og med det var laget fra Kristiansand i føringen. Med 30 sekunder igjen av omgangen kom Sanna Solberg inn fra sin kantposisjon og sendte Esbjerg i ledelsen. Vipers sitt siste skudd for omgangen endte i forsvarsblokka, og det var derfor bortelaget fra Danmark som kunne gå til hvilen med ledelsen 16-15.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad fortalte til Viasat i pausen at han ønsket at laget skulle stå tøffere i forsvar på Esbjerg sin superstjerne Estavana Polman, samtidig som han mente det var litt for mye rot i angrepsspillet.

Bønnen fra Gjekstad ble ikke hørt. Laget fra Kristiansand fikk en verst tenkelig start på andre omgang. Kun fem minutter ut i omgangen gikk Esbjerg opp i kampens største ledelse, da de gikk opp til 20-16. Malin Aune, som sto med fire mål på fire forsøk i løpet av de første 30 minuttene, satt på benken i starten av omgangen. Marta Tomac derimot var på banen, og hun gjorde det klart og tydelig at Vipers skulle bite fra seg i denne kampen. Hun satte både sitt sjette og syvende for kvelden på kort tid, og Vipers lå kun ett mål bak.

Vertene slet med å hente inn forspranget til Esbjerg. Det var angrepsspill i fokus, og målene rant inn begge veier. Gjekstad byttet inn Yurou Yang i håp om få noen redninger, men det hjalp ikke. Med ti minutter igjen av kampen satte nederlandske Polman inn 29-26 til bortelaget.

Nærmere kom aldri vertene, og sluttresultatet ble 35-31 til Esbjerg. Trener Gjekstad var svært skuffet etter kampen. Til Viasat sa han at han ikke var fornøyd med hvordan jentene så ut defensivt, men han var trygg på at sjansen for å gå videre til kvartfinale så absolutt er til stede. Hjemmelagets toppscorer Marta Tomac var også enig med sin trener om at lørdagens kamp ikke var optimal. Hun var misfornøyd med de mange enkle målene Vipers slapp inn, særlig i andre omgang.

Neste kamp i Champions league for Vipers er 1. februar borte mot Rostov-Don.

Les mer om hvordan det gikk med Storhamar i deres kamp i EHF Cup lørdag.