Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fullsatte tribuner i Sør Amfi skapte fet stemning

ØIF Arendal fikk hjelp av 2 500 tilskuere da de drømte om en aldri så liten E-cupbombe mot Nantes.

Foran et fullsatt Sør Amfi røk klubben ut i 3. kvalifiserende runde til EHF Cup menn etter 30-30 mot franskmennene og tap 59-60 sammenlagt.

Klubben mener det nesten kan beskrives som tidenes håndballkamp i Arendal. – Dette var sinnssykt kult. Det er den feteste kampen jeg har spilt i Norge, noen gang, sa Kristian Rammel til oifarendal.no.

Eirik Heia Pedersen beskriver kampen som veldig spesiell, med en veldig stemning på tribunen. Han mener ØIF-guttene skal være stolte av prestasjonen mot et lag som spilte finale i EHF Champions League for halvannet år siden.

Per Carsten Michelsen er ansvarlig for arrangement i ØIF Arendal. Han er reiseleder når laget er ute og reiser og så i Nantes at lista ligger veldig høyt. Der var det nesten 6000 tilskuere og i returkampen søndag mener han kampbildet bidro til at stemningen ble veldig god, kanskje litt bedre enn den pleier å være – fordi publikum ble revet med.

– Vi så mange tilskuere søndag som vi aldri ser på kamp, så vi håper kanskje flere fikk mersmak og kommer igjen, sier han, og forteller at Arendal-gutta trekker helt smekkfullt hus 2-4 ganger hver sesong.

– Forrige sesong hadde vi et snitt på 1800–1900 tilskuere og det er på vei opp. Om 3–5 år er målet å være blant de beste i Skandinavia, sammen med Elverum, og da må vi trene på å ha mye publikum. Vi håper å kunne øke kapasiteten opp til 4 000. Da blir vi også interessante for å arrangere landskamper, sier Michelsen til handball.no.

Han ser også for seg at publikum etter hvert venner seg til å kjøpe plassbilletter. Vanligvis har publikum kunnet få kjøpe billett i døra, men de største kampene har blitt utsolgt i uka inn mot kamp. Han håper at de største kampene i fremtiden kan bli utsolgt en uke i forveien.

Klubben jobber med en rekke arrangementer for å få publikum i hallen. – Det er lettest å planlegge i forhold til seriekampene, som er berammet lenge i forveien. Vi har gøyale temaer rettet inn mot barn og unge, og vi ønsker å tiltrekke oss barnefamilier. Det er viktig for oss at det skjer noe annet enn bare håndballkampen. Vi er aldri helt fornøyd med det vi holder på med her i Arendal, så alt kan alltid bli bedre. Jeg vil også skryte av våre rundt 100 frivillige som gjør arrangementene mulig, sier han.

Til onsdagens storoppgjør mot Elverum garanterer han mye folk og tipper på mellom 1500–2000 tilskuere.

– Det er en utfordring nå kampene kommer tett og den er i tillegg TV-sendt, men jeg håper jeg tar feil. Jeg er alltid pessimist når det gjelder publikumstall. Målet er å fylle hallen og det kommer en fin gjeng i Elverum-supporterne Taiga’n også, sier Michelsen.