Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Olaf Richter Hoffstad ble Arendals toppscorer i søndagens møte mot franske Nantes. Dessverre ble det "kun" uavgjort, noe som betyr at Arendal er ute av EHF Cup.
Olaf Richter Hoffstad ble Arendals toppscorer i søndagens møte mot franske Nantes. Dessverre ble det "kun" uavgjort, noe som betyr at Arendal er ute av EHF Cup.
Foto: ØIF Arendal/May Elin Aunli

Arendal imponerte igjen – men røk ut med ett mål

ØIF Arendal røk ut av EHF Cup med minst mulig margin da de spilte uavgjort 30-30 mot Nantes.

ØIF Arendal - Nantes 30-30, sammenlagt 59-60:

ØIF Arendal hadde et godt utgangspukt etter det knepne tapet i Nantes for én uke siden, hvor laget fra Frankrike vant 30-29. I dag var det mulig å revansjere tapet og gå videre til gruppespillet i EHF cup. Det var meget godt oppmøte i Sparebanken Sør Amfi, og tilskuerne bidro med god stemning da kampen startet.

Arendal slet innledningsvis mot det franske laget. Danske Emil Nielsen noterte seg for flere gode redninger for bortelaget, mens Martin Lindell var den som sto for det meste av det offensive spillet til Arendal. Han scoret blant annet med et nydelig underarmskudd tidlig i kampen.

Halvveis i omgangen lå Arendal under med to mål på stillingen 7-9. Nantes fikk så to utvisninger på rappen, og Arendal hadde gode muligheter til å komme à jour. Det klarte de, og idet Richard Lindstrøm satte inn sitt første for kvelden var lagene like langt på stillingen 11-11.

Åsmund Strat, keeperen til Arendal, ble varm i trøyen mot slutten av omgangen, og gjorde flere kvalifiserte redninger. Venstrekant Olav Richter Hoffstad storspilte i første omgang og scoret seks mål. Til pause var stillingen 16-16.

Andre omgang startet svært målfattig og like jevnt som de første 30 minuttene. Nantes skrudde så opp tempoet, og Arendal maktet ikke å holde følge lenger. Marinko Kurtovic tok timeout på stillingen 20-24 med håp om å hente inn forspranget til bortelaget.

Nantes hadde derimot ikke tenkt til å gjøre det enkelt for vertene fra Sørlandet. Avstanden holdt seg ganske stabilt på tre-fire mål. Arendal hadde muligheten til å skape spenning igjen da de fikk straffe på stillingen 25-28, og Nantes fikk en tominutters utvisning. 

Gjestene brukte lang tid på hvert angrep, men slet med å score. Med ett minutt igjen på klokken lå Arendal et fattig mål bak. Det endte til slutt 30-30, og Arendal røk med minst mulig margin.

- Vi spiller en god kamp. Det var en fantastisk atmosfære i hallen, og å tape med ett mål over to kamper mot Nantes er veldig bra, men akkurat nå er jeg skuffet, sa toppscorer for Arendal, Olav Richter Hoffstad, etter kampen.

FAKTA:
EHF Cup Herrer, tredje kvalifiseringsrunde  
ØIF Arendal Elite - HBC Nantes – 30-30 (16-16)
Sparebanken Sør Amfi
Tilskuere: 2500
Arendals toppscorere: Martin Lindell 5, Kristian Rammel 4, Olaf Richter Hoffstad 7, Richard Lindström 3,  Josip Vidovic 1, Sondre Paulsen 6, Eirik Heia Pedersen 2, Mario Matic 2. Øvrige spillere: Sander Løvlie Simonsen, André Lindboe, André Bergsholm Kristensen, Åsmund Strat. 
Toppscorer Nantes: Kiril Lazarov, 6 mål.
Utvisninger: ØIF Arendal Elite 6x2, HBC Nantes 3x2.