Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

– Både Kina og Aker var fornøyd med utbyttet

Aker Topphåndball har sparret med Kina for å gjøre dem VM-klare. Nå ønsker de lykke til i VM.

– Vi hadde to håndballøkter sammen med dem. Vi spilte slik de ville, om de ville ha 6:0 eller 5:1 i forsvar, så fikk de det. Tilsvarende i kontra og returløp. I tillegg spilte våre unge spillere mot deres unge spillere. Vi laget to grupper, slik at alle fikk en passende motstander, forteller trener Vigdis Holmeset til handball.no.

Etter de to treningsdagene var det treningskamper. De ble spilt som 3x25 minutter og i den siste 25-minutteren var det kun de unge som spilte. Den første kampen vant Aker 35-28 (12-6, 24-15).

– De var nok litt sjokkert på tempoet, men de var bedre forberedt på det i den neste kampen, og løp også bedre retur og var litt tøffere i duellene. Da ble det litt knappere seier, 28-23 (11-8, 19-17).

– Både de og vi var veldig fornøyd med utbyttet av håndballøktene. Vi utvekslet både oppvarmingsleker og målvaktsoppvarming. Det var veldig god stemning, synes Holmeset.

For Kina var dette siste oppkjøring til VM, og de var veldig fornøyd med sparringen fra Aker-jentene.

– Vi ønsker dem lykke til i VM. Hvis de vinner to kamper, er det det beste VM-resultatet Kina noen gang har hatt. Det blir spennende å se hva de får til, sier hun.

Kinas beste målvakt, som har spilt med Vipers, var ikke med på oppkjøringskampene etter en overtråkk på trening.

Det ble tid til litt mer enn trening og kamper i Kina. Aker laget reisebrev hver dag under Kina-oppholdet og var på den kinesiske mur, i den forbudte by og på shopping.

– Vi var der for at Kina skulle ha en best mulig sparring og hadde fullt fokus på det, men utenom gjorde vi det litt annerledes enn vanlig. Vi har vært fornøyd med sesongen hittil og siden vi nå er inne i landslagspausen lot vi spillerne styre fritiden fritt. Det var ikke fokus på restitusjon som vanlig. Vi synes det ble en god miks mellom unge og voksne på turen. Vi fikk gode minner, det ble et minne for livet. Vi var heldige med været på den kinesiske mur. Det er ikke så ofte det er skyfritt der, så det var helt fantastisk. Vi synes vi fikk med oss god håndball, god trening, gode kulturopplevelser, godt sosialt miljø og shopping, oppsummerer hun.

Aker-i-Kina-02.jpg

Aker-i-Kina-04.jpg

Aker-i-Kina-06.jpg

Aker-i-Kina-07.jpg