Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Tertnes

Tertnes videre i Europa!

I den andre kvalifiseringskampen mot rumenske Craiova ble vertene ydmyket på hjemmebane.

Tertnes Håndball Elite spilte denne helgen begge sine kvalifiseringskamper runde to i EHF-cupen på bortebane. Lørdagens kamp ble en slitekamp av de sjeldne, og Tertnes tapte til slutt 24-26.

Returkampen derimot, som ble spilt allerede dagen etter, var en oppvisningskamp av de sjeldne. Etter ferdig spilt førsteomgang var gjestene foran med hele 13 mål. 

Vi løp over dem. Det vi ikke fikk til lørdag, gjorde vi i denne kampen, sa Madeleine Hilby til Aftenposten etter kampslutt. Hilby ble kampens toppscorer med ni mål.

For det var virkelig tempoet som var jokeren i denne matchen. Mens Ternes løp og løp, med stadig like mye innsats og entusiasme, virket rumenerne slitne allerede halvveis ut i den første perioden.

Til pause lyste sifrene 9-22 på måltavla. På én omgang scoret Terntnes dermed nøyaktig det samme som de gorde på hele kampen dagen i forveien... Det måtte jo bare bli bra.

Aller mest imponerende er likevel kanskje at Ternestroppen maktet å holde på innsatsen også utover i den andre omgangen, trass den solide ledelsen. 13 mål foran til pause og 13 mål foran ved kampslutt - Tertnes vant 33-20!

Tertnes er dermed videre til tredje kvalifiseringsrunde i EHF-cupen, som spilles i november. Hvem de møter i de kommende kampene er foreløpig ikke avklart.

Kampfakta
SCM Craiova - Tertnes Bergen 20-33 (9-22)
EHF Cup kvinner, 2. kvalifiserende runde
Sala Polivalenta Craiova, Romania
1500 tilskuere

Toppscorer Craiova 
Adina Cace med 7 mål

Tertnes Bergen
Madeleine Hilby 9, Tina Abdulla 6, Hermine Motzfeldt Auberg 5, Linn Gossé 4, Thea Stankiewicz 3, Katarina Berens 2, Kaja Horst Haugseng 1, Eva Erdal Moen 1, Benedicte Froland Nesdal 1, Rikke Øyerhamn 1.

Fullstendig kamprapport finnes her.

EHF Cup kvinner