Hermine Motzfeldt Auberg.

Tertnes bet fra seg etter dårlig periode

Selv med seks baklengs uten scoring klarte Tertnes å gjøre det spennende i 24-26-tapet for Craiova i EHF Cup.

Ingen av lagene var mer enn to mål foran i løpet av 1. omgangen mellom Tertnes og turneringens 2018-vinner Craiova.

Tre minutter før pause ledet Tertnes 12-10, men mistet ledelsen inn mot pause. Seks minutter ut i 2. omgang var stillingen blitt 12-16. For første gang var et av lagene i ledelsen med mer enn to mål, og det skulle vise seg at de fire målene, som senere økte til fem, skulle bli vanskelig å hente inn.

Vanskelig er imidlertid ikke umulig, og Tertnes ga seg ikke. Både Linn Gossé og Rikke Øyerhamn sørget for at Tertnes kun var to mål bak og Hermine Auberg fikk virkelig opp pulsen hos bergenserne med sin scoring til 24-25 halvannet minutt før slutt. Det endte til slutt to mål bak etter ny scoring fra Craiova, som ikke skal føle seg for trygge i returkampen.

Thea Stankiewicz fikk seg en smell i nesa mot slutten av 2. omgang. Hun lå ute i 5:1 da hun kolliderte med en Craiova-spiller.

Mens de andre norske lagene spilte sine første kamper i denne runden forrige helg, spiller Tertnes begge oppgjørene i Romania denne helgen. Lørdagens kamp var formelt sett hjemmekampen, og søndag spilles returkampen mot laget som vant de jevne finalene over Vipers våren 2018.

Søndag spiller også Byåsen, Fredrikstad og Storhamar sine returkamper i turneringen.

EHF Cup kvinner, 2. kvalifiserende runde
Tertnes–Craiova 24-26 (12-13)
Sala Polivalenta Craiova, Romania
1500 tilskuere
Mål Tertnes: Thea Stankiewicz 5, Hermine Auberg 4, Rikke Øyerhamn 4, Tina Abdulla 3, Linn Gossé 2, Madeleine Hilby 2, Henrikke Kjølholdt 1, Eva Moen 1, Katarina Berens 1, Kaja Haugseng 1.
Toppscorer Craiova: Patricia Vizitu 7