Ida Marie Kallhovd Syversen og resten av laget kan være meget godt fornøyde med hva de leverte mot Besançon.

Fredrikstad imponerte mot Besançon

Fredrikstad yppet seg mot det franske laget Besançon, men måtte til slutt gi tapt 29-27.

Det norske laget måtte tåle å være store underdogs i den første kampen i andre kvalifiseringsrunde til EHF Cup mot Besançon fra Frankrike. Besançon har vunnet den franske ligaen fire ganger, men vi må helt tilbake til 2003 for å finne siste seriegull.

Gjestene fra Norge startet bra og ledet 3-2 idet Thale Rushfeldt Deila satte sin andre scoring for dagen. Det var dog ikke en langvarig glede for laget fra Østfold, for Besançon ville ikke komme på defensiven i egen hall.

Flyten i det offensive spillet for Fredrikstad var helt fraværende, og bakover klarte de ikke å tette igjen. Da halve første omgang var unnagjort, lå de under 4-9.

Anført av nevnte Deila hevet det norske laget spillet sitt mot slutten av omgangen, men til pause sto det 16-10 favør vertene.

Lagene spilte jevnt i starten av andre omgang. Besançon skrudde ned tempoet litt og dro på seg et par to-minuttere. Da så Fredrikstad muligheten til å tette innpå. Da det gjensto nøyaktig 14 minutter av kampen scoret Andrea Rønning, og laget fra Østfold var kun ett mål bak på stillingen 21-20 til Besançon.

Fredrikstad fortsatte å imponere, og Frida Christiansen Kjuus meldte seg på scoringslisten med tre kjappe scoringer mot slutten av kampen.

Kampen endte 29-27, et resultat Fredrikstad bør være godt fornøyde med.