Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstra hviledager under EURO 2020 for kvinner

EHF EURO 2020 for kvinner, som arrangeres av Norge og Danmark, er utvidet med én dag – og en ny by.

NB! 9. september 2020 ble det kjent at alle EURO-kamper på norsk jord skal spilles i Trondheim Spektrum. Det ble også kjent at alle billetter som er kjøpt mellom desember 2019 og september 2020, er ugyldige grunnet publikumsrestriksjonene. Billettene vil bli refundert.

Europamesterskapet vil vare 18 dager, med oppstart 3. desember 2020, og finale 20. desember. Endringen er kommet til etter ønske fra den norske og danske organisasjonskomiteen, og fikk nylig tilslutning fra Det europeiske håndballforbundet.

I tillegg er det klart at Frederikshavn blir vertskap for den ene av to innledende grupper som arrangeres i Danmark. Den andre danske puljen spilles i Herning, mens det – akkurat som under herrenes EHF EURO 2020 i januar – blir avviklet to innledende grupper i Trondheim.

Mellomrunden avvikles 50/50 mellom Stavanger og Herning, mens Telenor Arena på Fornebu pyntes til gedigen førjulsfest når 12.000 håndballfans får servert semifinaler, bronsefinale og finale 18.-20. desember 2020.

Mer hvile for spillerne
Endringen i turneringsplanen fører til mer hvile for spillerne. Nå blir 9. desember en ekstra pausedag mellom innledende gruppespill og mellomrunde. Ferske rokkeringer i det opprinnelige oppsettet gjør at det også blir en ekstra kampfri dag i forkant av finalehelgen.

– Med det nye oppsettet kommer vi nærmere vår ambisjon om å tilby best mulige forhold, både for deltakende nasjoner og for håndballfans som kommer for å støtte sine lag, sier prosjektleder for EHF EURO 2020 i Norge, Kia Haftorn Otnes.

– Med oppstart 3. desember vil den nye turneringsplanen sikre at spillerne får bedre tid til å restituere seg. Sammen med våre venner i Danmark, og våre lokale organisasjonskomiteer i Trondheim, Stavanger og Oslo, ser vi frem til å ønske alle velkommen til dette spektakulære arrangementet. Og det ultimate klimaks for EURO 2020 blir finalehelgen i Telenor Arena, sier Otnes.

Ti år etter
Sist de to nasjonene samarbeidet om mesterskapsarrangement var i 2010.

– Nøyaktig ti år senere deler vi igjen vertskapet for EHF EURO sammen med Norge. 2010-mesterskapet var det første i to land, og det var en stor suksess. Jeg våger å påstå at håndballfans kan forvente et enda mer eksepsjonelt arrangement i 2020, sier generalsekretær i Det danske håndballforbundet, Morten Stig Christensen.

Se den oppdaterte spilleplanen her

Offisiell mesterskapsside for EHF EURO 2020 for kvinner