Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020---euro-menn-i-trondheim-spektrum---foto-ole-martin-wold-ntb-scanpix.gif
Arkivfoto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

Alle EM-kamper skal spilles i Trondheim

Tre arrangørbyer er blitt til én. – Men fortsatt har vi en jobb å gjøre, sier generalsekretær Erik Langerud.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund (NHF) har vedtatt at alle kamper i Norge under Håndball-EM for kvinner i desember, skal spilles i Trondheim Spektrum.

– Vi har gjennom de siste månedene og ukene sett på mange ulike alternativer for hvordan mesterskapet skal avvikles. En helt avgjørende brikke falt på plass da vi fikk økonomisk garanti fra Kulturdepartementet. Det er vi svært takknemlige for. Uten den støtten hadde det ikke blitt noe EURO 2020 på hjemmebane for Håndballjentene, sier president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio.

Opprinnelig var planen at bare det innledende gruppespillet skulle foregå i Trondheim Spektrum, mens hovedrunden skulle avvikles i Stavanger Idrettshall, med finalespill i Telenor Arena.

Som følge av koronapandemien har det tvunget seg frem endringer. Nå planlegges mesterskapet med et maksantall på 200 tilskuere ved hver kamp. En konsekvens av dette er at alt av kamper i Norge, skal samles i én by. På denne måten minimeres utgifter, reising, logistikk og smitterisiko.

NHF går nå i gang med en intensiv planleggingsperiode for å tilpasse mesterskapet til én arena.

– Vi har fortsatt en omfattende jobb å gjøre. Vi må nå intensivere dialogen med norske myndigheter for å se på mulighetene for at land som ikke kommer fra EØS/Schengen-området, kan komme til Norge. Vi må også avklare med EHF (Det europeiske håndballforbundet) hvordan avtalen vi har inngått med dem skal tilpasses, i og med at dette blir så å si et rent TV-mesterskap, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

– Videre går vi nå gå i gang med å sluttføre protokollen for mesterskapet. Denne skal ivareta både internasjonale, nasjonale og lokale smittevernregler, sier Langerud.

De billettene som allerede er solgt til EM, vil ikke lenger være gyldige. Kjøpesummen vil bli refundert, minus billettgebyret. Alle billettkjøpere vil motta informasjon om refusjonsprosedyrene. Les mer her!

Godt understøttet av de respektive lokale myndigheter, tilbød alle tre regioner – Region Sørvest (Stavanger), Region Øst (Fornebu) og Region Nord (Trondheim) – seg å huse hele mesterskapet i sin arena. Etter en samlet vurdering har Norges Håndballforbund landet på Trondheim som løsning.

– De tre aktuelle kommunene har lovet oss støtte dersom vi la mesterskapet til deres arena. Vi har opplevd en velvilje og et samfunnsansvar som har imponert meg. Derfor er det med blandede følelser vi må takke nei til Telenor Arena og Stavanger Idrettshall denne gangen, forteller håndballpresident Kåre Geir Lio.

– I alle tre byene har de lokale organisasjonskomiteene vært profesjonelle og løsningsorienterte. Dette gjaldt både før koronaen traff oss, men også i samtalene våre i løpet av det siste, vanskelige halvåret. Og alle tre byene ble vurdert helt til det siste, sier Lio.

Trondheim Spektrum huset sine første internasjonale kamper i januar. Da ble to av de innledende gruppene i herrenes EM spilt her, og storkamper som Norge-Frankrike og Tyskland-Spania gikk for fulle hus. Tilbakemeldingene under og etter arrangementet var svært bra, både fra spillere, publikum, partnere, gjester og TV/media.

– Det å få bygget nye haller har vært en kampsak for Norges Håndballforbund i flere år. Ekstra viktig har det vært å få anlegg av en størrelse som gjør at vi kan arrangere store turneringer. Der har Trondheim levert. Hallens beskaffenhet er nok det aller viktigste argumentet for at vi samlet oss rundt det alternativet, sier Lio, og legger til:

– Trondheim Spektrum er et spektakulært bygg, som tåler sammenlikning med de aller ypperste håndballarenaene i Europa. Selv om hjemmebanefordelen blir annerledes i desember enn den var i januar, så vet vi at også Håndballjentene og landslagssjef Thorir Hergeirsson gleder seg til å spille EM på hjemmebane, sier håndballpresidenten.


EHF EURO 2020 for kvinner arrangeres av Norge og Danmark i fellesskap, i perioden 3. - 20. desember. Én innledende gruppe er planlagt avviklet i Herning, én i Frederikshavn, mens de to siste går i Trondheim. De beste lagene går videre til hovedrunder i Herning og Trondheim. Deretter venter finalespillet, hvor turneringens fire ypperste nasjoner samles i Trondheim Spektrum.

For mer informasjon, kontakt:
Kåre Geir Lio
President, Norges Håndballforbund
Telefon: +47 913 99 133

Erik Langerud
Generalsekretær, Norges Håndballforbund
Telefon: +47 915 84 953