Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EHF-Trekning.jpg

Trekning for siste E-cup med dagens modell

16. juli trekkes lagene til EHF Cup og Challenge Cup for kommende sesong, som blir den siste med dagens modell.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble seedingen for lagene som skal delta i de ulike turneringene offentliggjort av EHF. De norske lagene i EHF Cup ble fordelt slik:

Kvinner: 57 lag deltar. Fire av dem norske. Byåsen søkte og fikk plass. De starter i første kvalifiserende runde, med første kamp helgen 7./8. september. De tre øvrige, Storhamar, Tertnes og Fredrikstad, kommer inn i runden etter, der første kamp spilles 12./13. oktober.

Menn: 64 lag deltar. ØIF Arendal er vår eneste deltaker i cupen. De går inn i kvalifiseringsrunde 2, der første kamp spilles helgen 5./6. oktober.

I Challenge Cup menn deltar hele 49 lag. Halden Topphåndball går direkte til runde tre, som har første kamp helgen 16./17. november. Drammen er Norges andre lag i turneringen. De begynner i 2. runde, med første kamp helgen 5./6. oktober.

Trekningen foregår i EHFs hovedkvarter i Wien 16. juli kl. 11.00.

Før all fokus rettes mot kommende sesong, bruker EHF sommerpausen til å gi et glimt inn i fremtiden. 2019/20-sesongen blir den siste med dagens spillesystem i E-cupene. Fra 2020/21 gjøres dagens EHF Cup om til European Handball League med 24 lag i gruppespillet. Challenge Cup blir renavnet og skal hete EHF Cup etter kommende sesong.

EHF har offentliggjort rankingen for 2020/21-sesongen. Det er riktignok et helt år til, men i og med alle E-cupene endres, er det greit å planlegge. Rankingen for 2020/21-sesongene er basert på resultatene i sesongene 2016/17, 2017/18 and 2018/19.

Kvinner

Norge er ranket på 6. plass og er blant landene som er sikret ett lag i Champions League og tre i European Handball League, totalt fire lag.

Ungarn og Russland er topprangert og er sikret ett lag i Champions League og fire lag i European Handball League. Deretter følger Romania, Danmark, Frankrike, Norge, Tyskland, Nord-Makedonia og Montenegro – som får samme kvote som Norge.

De ni best rangerte landene er sikret ett lag i Champions League, de øvrige sju får plass etter EHFs kriterier.

2020-21-Spillesystem-Champions-League-kvinner.jpg

Menn

Norge er rangert på 16. plass. Det gir ikke automatisk plass i Champions League, men derimot to lag i European Handball League og to til den nye EHF Cup, totalt 4 lag. Frankrike og Tyskland er topprangert.

De ni øverste landene er sikret ett lag i Champions League, de øvrige sju får plass etter EHFs kriterier. Norge kan i likhet med andre land som ikke har plass søke om å få med ett lag i Champions League.

2020-21-Spillesystem-Champions-League-menn.jpg