Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elverum ble plassert i det gjeveste selskapet i Champions League.
Elverum ble plassert i det gjeveste selskapet i Champions League.
Foto: NTB scanpix

Elverum får «opprykk» i Champions League

Elverum fikk plass i toppsjiktet, mens Storhamar og ØIF Arendal ikke fikk plass i Champions League.

Fredagens avgjørelse i EHF-styret sendte Elverum opp i gruppe A&B i Champions League for første gang, mens verken Storhamar eller ØIF Arendal fikk godkjent oppgradering til Champions League kommende sesong.

Dermed blir Vipers og Elverum eneste norske deltakere i den gjeveste europeiske klubbturneringen kommende sesong, som er den siste før spillesystemet endres i 2020/21.

Herrene har et annet spillesystem enn damene i Champions League. Elverum har hittil spilt i gruppe C&D, der de to beste i hver gruppe spiller om to plasser i åttedelsfinalene. Nå får Elverum plass blant topplagene, der vinneren i hver gruppe går direkte til kvartfinale, mens de fem neste går videre til åttedelsfinaler. For kvinnelagene går de tre beste i hver gruppe til hovedrunden.

Neste uke er det trekning. Her kan du se lagene i herrenes og kvinnenes Champions League kommende sesong. Trekningen foretas i Erste Campus i Wien torsdag 27. juni kl. 18.00 og streames på ehfTV.com og ehfTVs YouTube-kanal og EHF Champions Leagues Facebook-side.

Seedingen foran trekningen vil bli offentliggjort i begynnelsen av neste uke.

Norske lag i E-cup 2019-20