Haslums Eva B. Stensrud i kvalkampen mot Utleira. Foto: Øystein Syversen

Haslum vant første kamp

Haslum vant 28-23 over Utleira i den første av to kamper om den siste ledige plassen i 1. divisjon kvinner.

Hjemmelaget lå noen mål foran gjennom hele kampen. Til pause var Haslum foran 13-10. Noen minutter ut i 2. omgang scoret de fire mål på rad og ledet plutselig 18-12, og seks mål var den største differansen mellom lagene i løpet av oppgjøret.

Utleira vant avd. 4, som var den jevneste 2. divisjonspulja. Også kvalifiseringskampene mot Fyllingen ble jevne for Utleira – som tapte hjemme, men vant bortekampen. Til slutt var det kun ett mål som skilte fra opprykk.

Haslum (vinner avd. 1) tapte begge kampene i oppgjøret mot Grane. Dermed ble det Haslum og Utleira som skulle kjempe om den siste ledige plassen i 1. divisjon neste sesong.

Det endte med Haslum-seier 28-23. Utleira hadde kampens toppscorer, Ingvild Følstad endte på sju mål. Kathinka Løvstad og Thea Pettersen scoret seks for Haslum.

Returmøtet spilles søndag 5. mai kl. 16.00 i Trondheim.