Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubel for unggutta i Follo. Foto: Follo Media
Jubel for unggutta i Follo. Foto: Follo Media

Follo rykket opp

Follo HK sikret seg den andre direkte opprykksplassen i 1. divisjon menn i aller siste serierunde søndag.

Nøtterøy lå på 2. plassen de siste rundene, men tapte 25-26 hjemme for Sandnes da det hele skulle avgjøres. Dermed ble det Follo, som vant 30-16 borte over Lillestrøm, som tok den andre opprykksplassen bak St. Hallvard. Laget sikret opprykk fire serierunder før slutt.

– Vi så muligheten, men hadde ikke veldig tro på det, ettersom Sandnes ikke hadde noe å spille for, sier assistent-trener Erik Horgen i Follo til handball.no.

Follo hadde blinket seg ut kvalifiseringsplassen, men så ble det bonus med direkte opprykk.

– Vi hadde fokus på vår kamp, men vi skjønte at det hadde skjedd noe på Nøtterøy da vi så stemningen på tribunen blant tilreisende Follo-supportere. Vi har gjort det bra i de siste kampene og har gjort vår del av jobben, men lå aldri på direkte opprykksplass før i de siste fem minuttene denne sesongen, sier han.

Forrige sesong ble det også avgjort i siste serierunde for Follo, men da i andre enden av tabellen. Da ble det også seier mot Lillestrøm, som sikret plassen i 1. divisjon.

– Vi holdt på å rykke ned, men fikk den hjelpen vi trengte og reddet plassen. Spillende hovedtrener Martin Lysdal Hansen og de andre gutta har gjort en kjempejobb i løpet av denne sesongen. De unge gutta har tatt mange steg, og nå rykket vi opp ett år før planen, forteller han.

Follo er tilbake i eliteserien med nesten bare lokale gutter, det er kun to som ikke er fra Ski-området og snittalderen er på rundt 20 år.

Nøtterøy Håndball skal spille kvalifisering om opprykk mot Haslum.

Sandefjord Håndball endte på 4. plass med samme poengsum som Nøtterøy, men Vestfold-naboen var bedre innbyrdes. Det var veldig jevnt blant flere lag i 1. divisjon denne sesongen, og da status ble gjort opp i helgen, skilte det kun ett poeng fra kvalifisering og til 6. plass (!) på tabellen.

I bunnen av tabellen rykker Oslo-Studentenes IK, Herulf og Vålerenga ned – sistnevnte uten å ta et eneste poeng denne sesongen.

1. divisjon menn