Klare for semifinale

Etter åtte kvartfinaler, er det nå klart hvilke lag som skal spille semifinaler i kvinnenes sluttspill.

I dag spilte åtte lag den andre runden av kvinnenes kvartfinaler. I kampene hvor begge lag hadde vunnet hver sin kamp, ble målforskjellen tellende. Åtte lag har nå blitt til fire, og det er følgende som kjemper videre i sluttspillet for kvinner: Larvik HK, Byåsen Elite, Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite. Semifinalene spilles 30.04 og 03.05.

Mer om sluttspillet for kvinner
Mer om den forrige runde med kvartfinaler

Larvik HK – Oppsal (15-9) 30-19
I det første oppgjøret mellom Oppsal og Larvik var det sistnevnte som vant 22-29. Da Oppsal møtte Larvikjentene på hjemmebane, ble det for tøft. Bortelaget scoret sitt første mål på straffemerket etter fem spilte minutter. Kampen bar preg av et bortelag forberedt på tap. I den andre omgangen serverte Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren en perlepasning til Tine Stange. En flyver som endte mer scoring. Larvik var overlegene, og er klare for semifinale.

Kampens toppscorer ble Marit Malm Frafjord med 8 mål.

16 00 Byåsen Elite – Tertnes Elite (13-12) 29 - 30
I Bergen var det Byåsen som vant komfortabelt, 27-21. Da de to lagene møttes igjen viste Tertnes brilliante kontringsmål og godt forsvar. Ledelsen svingte mellom lagene, og det var jevnt fra start til slutt. Det var bortelaget som hadde det lille ekstra, og vant kampen. Målforskjellen gikk likevel i favør vertene. Byåsen er klare for seminfinale.

Kampens toppscorere var Tertnesjenta Julia Lygren, og Byåsens Ida Alstad. Begge med 8 mål.

18:00 Vipers Kristiansand – Sola HK (21-15) 34 - 27
Vipers var sterkest på bortebane, og vant 27-21 i den første kvartfinale-kampen. Det viste seg å bli fort tøft for Sola, også på bortebane. En målrik førsteomgang gjorde avstanden umulig å avansere for Sola. De står ikke kompakt nok bakover, og vertene kan valse gjennom motstanderens angrep. Sørlandsjentene i rosa drakter var overlegne i begge kamper, og gikk videre i sluttspillet.

Kampens toppscorer ble Vipersjenta Jeanette Kristiansen med 9 mål.

19:30 Glassverket – Storhamar Håndball Elite (8-14) 18 - 27
Storhamar tok en knapp seier på hjemmebane mot Glassverket, og resultatet endte 28-26 i den første kampen. Bortelaget fortsatte der de slapp, og spilte god håndball. De var solide bakover, og ledet med 6 mål til pause. Tenningsnivået og viljen til Storhamar gjorde de vanskelig å slå. Storhamar tar den siste semifinaleplassen.

Kampens toppscorer ble Malene Aambakk, Storhamar,  med 8 mål.