Kvinnenes kvartfinaler

Første runde av kvinnenes kvartfinaler gjennomført for alle de 8 lagene onsdag kveld.

Da var det tid for kvinnenes sluttspill og onsdag kveld ble altså de fire første kvartfinalene spilt.

I motsetning til herrene, hvor det kan spilles opp til 3 kamper og det skal kåres en vinner i hver kamp, skal kvinnene bare igjennom to kamper og det laget som står igjen med best målforskjell etter disse to kampene vil gå videre til semifinale.

Mer om sluttspill for kvinner.

Sola - Vipers Kristiansand (Våg Elite) (12-13) 21 - 27

Først ut var Sola, som tok i mot Vipers fra Kristiansand hjemme i Åsenhallen. Vipers tok tidlig ledelsen og etter 15 minutter av kampen ledet de altså med fem mål. Sola kjempet seg tilbake og lagene gikk til pause på stillingen 12-13. I andre omgang dro Vipers sakte men sikkert fra og på det meste ledet de med ni mål.

Kampens toppscorer ble Vipers Jeanett Kristiansen med 8 mål.

Oppsal - Larvik (12-12) 22-29

I Oppsal Arena tok Oppsal i mot Larvik. Noen vil kanskje påstå at dette ville bli en lett match for Larvik, men Opsal viser lite respekt for seriemestrene og lagene går til pause på stillingen 12-12. Og selv om Larvik rykket litt i fra i begynnelsen av andre omgang ga ikke Oppsal opp. Etter godt over halvveis spilt ut i andre omgang var Oppsal bare ett mål bak igjen, men Larvik tok en timeout da det gjenstod ca 9 min og da var det gjort.

Toppscorerne i denne kampen ble Oppsals June Bøttger, Larviks Linn Kristin Riegelruth Koren og Gro Hammerseng-Edin, alle med 7 mål hver.

Storhamar Håndball Elite - Glassverket (16-15) 28-26

Storhamar tok i mot Glassverket i Boligpartner Arena. Dette var en kamp hvor ingen ting var avgjort før dommerene blåste av etter 2 x 30. Grovt sett deler lagene på å lede med to/tre mål og selv om hjemmelaget var oppe i en fire måls ledelse på det meste lå gjestene bare under med ett da det gjenstod ett minutt. Storhamar trekker til slutt det lengste strået i denne første kampen og vinner med to mål.

Birna Berg Haraldsdottir fra Glassverket blir kampens toppscorer med 9 mål.

Tertnes Elite - Byåsen Elite (11-15) 21-27

I Bergen tok Tertnes i mot Byåsen og her var det vestlendingene som var best de første ti minuttene skal vi tro resultattavlen. Men da Byåsene gikk forbi Tertnes på stillingen 4-5 beholdt de ledelsen kampen ut og vant komfortabelt med 6 mål.

Byåsens Marit Røsberg Jacobsen blir kampens toppscorer med 9 mål.

Andre (og siste) runde med kvartfinaler går førstkommende søndag 23/4 til følgende tider:

14:00 Larvik HK – Oppsal