Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

grue.jpg
Grue J9 hadde en fin opplevelse på TemaCup denne helgen.

Masse håndballglede på TemaCup!

Vinterens TemaCup gikk av stabelen denne helgen, og deltakerne var fornøyde med opplegget.

Det var masse håndballglede å spore på TemaCup denne helgen.

40 lag i aldersklassene J/G 9-12 år deltok på turneringene som Ottestad og Lensbygda arrangerte. 

Grue IL liker godt å være med på TemaCup. Trener for J9, Michael Holter, har følgende å si om arrangementet:

- Det beste med TemaCup er at vi virkelig får utbytte av det vi trener på til vanlig. Spillerne skjønner at det å jobbe målbevisst på trening gir resultater, og å få til det man har øvd på skaper masse glede.

TemaCup er et utviklingstiltak der spillereglene ikke er de samme som i andre håndballkamper, i form av at man får ekstrapoeng for utførelse av en oppgave som er gitt av temaet til det spesifikke arrangementet. Denne helga var temaet duellspill i forsvar og angrep, og man kunne få poeng for blant annet å snappe ball i forsvar på egen halvdel.

- De som vanligvis ikke scorer så mange mål fikk mange poeng. Å se den gleden er det beste med TemaCup. Jentene var både stolte og glade da de fikk poeng, forteller Holter.

Også Vågå IL sitt J11-lag hadde tatt turen til Stangehallen denne helgen, og trener Eva Amalie Valseth var full av lovord.

- Jentene på laget har gjennom sesongen tapt alle kampene, og mistet litt motivasjon nå i det siste. Men på TemaCup opplevde de mestring og utvikling, og motivasjonen er tilbake! Trenerne syns også at det var veldig bra opplegg, og er glade for å ha fått med seg noen øvelser tilbake til trening. Vi kommer til å anbefale dette videre både innad i klubben, men også til andre klubber. 

Trener og arrangør for Lensbygda Sportsklubb, Ida Dalen, var også fornøyd med helgen.

- Til tross for litt kritiske lagledere til å begynne med har vi på G9 og J10 blitt veldig glade i TemaCup-konseptet! Vi ser at det er veldig effektivt for spillerne for å få fokuset over på selve aksjonen og ikke på om det blir mål eller ikke. For oss har dette hjulpet veldig med å tørre å satse mot mål, se hverandre mer i angrep og kommunisere mer med hverandre i forsvar.

Neste TemaCup blir til høsten, og mer informasjon kommer etterhvert.

TemaCup er et ekstratiltak hvor det fokuseres på et tema som lagene skal trene på i en periode før kampene spilles. Trenerne inviteres til en digital teorikveld med live-praksis ca. tre uker før kampene gjennomføres. Her gjennomgås det øvelser og tips til temaet som trenere kan ta med seg tilbake til treningene og øve på frem til TemaCup. Under gjennomføringen av kampene får laget ekstra poeng for utførelsen på temaet. Banesekretariatet teller poeng og noterer dette i et eget skjema. TemaCup følger de ordinære spillreglene for den enkelte klasse, men det vil også være noen tillegsregler tilpasset temaet.