Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fryal skole kast ballen.jpg

Regional vinner av Kast Ballen-konkurransen

I høst har skoler i Innlandet konkurrert om å være mest aktive med håndball i friminuttene.

I høst har nærmere 600 skoler over hele landet deltatt i Norges Håndballforbunds initiativ Kast ballen. Lærerne tok i bruk et skreddersydd undervisningsopplegg fra Norges Håndballforbund, og elevene fikk ta del i morsomme håndballaktiviteter og lek med ball. Fra Region Innlandet deltok 61 skoler i det tre uker lange prosjektet, og disse skolene har konkurrert om å være mest i aktivitet med håndball i friminuttene. 

Vinneren i Region Innlandet ble klasse 3B ved Fryal skole!

Seksjonsleder for spill og trening i NHF Region Innlandet, Børge Brown, var til stede under utdelingen av den store Kast Ballen-pokalen, som kommunalsjefen i Søndre Land fikk æren av å overrekke til klassen. 

Lærer Lise Klevengen Kvitvær skrøyt av opplegget:

- Kast Ballen har vært veldig gøy for barna og oss voksne. Opplegget har vi brukt i alle friminutter og i kroppsøvingstimene våre, og øktplanen som var utarbeidet var veldig fine og lett å ta i bruk.

- Vi har brukt kast ballen utfordringene hver dag og vi spilte dem av i første time for at barna kunne gjøre øvelsen i friminuttene. Vi var tydelige på at dersom vi skulle være med, så må vi være det å gjøre det så godt vi kan. Det er flere av barna som spiller håndball nå, både av guttene og jentene, uttalte Kvitvær.

Elevene var også svært fornøyde med deltakelsen i Kast Ballen.

- Det har vært supergøy, fordi vi fikk sprette ballen og kaste den opp i luften. Jeg spiller håndball og har gjort det siden jeg var fem år, sa Oskar.

- Det er veldig gøy å kaste ballen, og veldig artig at vi vant, la Alette til.

Hedda kom med en oppfordring:

- Dette har vært veldig gøy. Kast Ballen er noe alle skoler bør være med på!

Timen ble avsluttet med å se et Supernytt-innslag om håndballjentene og utspørring av tidligere håndballspiller Børge Brown. Det var også rom for å stusse og kaste ball i klasserommet, til stor glede blant elevene. En av gutta i klassen uttalte at dette var som å være i en drøm.

NHF Region Innlandet gratulerer 3B på Fryal skole med seieren!