Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

fair_play.jpg

Vi ønsker oss Fair Play-verter i alle haller

Fair Play er en av håndballens verdier og vi har fått nye Fair Play-vester som vi ønsker at alle skal bruke i hallen.

Noen klubber har allerede mottatt Fair Play-vester, mens andre har ikke fått. Ta kontakt med Regionskontoret på mail til Merethe Kjellberg, for avtale om hvordan dere mottar deres vest.

Hva er målet med en Fair Play-vert i hallen?
En Fair Play-vert skal være en godt synlig person som sikrer at kampen gjennomføres i rette Fair Play-ånd både på og utenfor banen. 

Dette betyr blant annet ekstra fokus på at dommerne blir tatt godt vare på og behandlet med respekt. Vi trenger mange dommere i regionen for at alle kampene skal kunne gjennomføres. Dersom de blir godt tatt imot, og får en god opplevelse, vil de trives bedre i rollen sin og fortsette utviklingen til det beste både for seg selv og håndballen.

Fair Play-vert:
En person fra hjemmelaget/arrangørklubben oppnevnes som kampens vert. Personen ifører seg NHF sin Fair Play-vest

Ideelt sett bør det rulleres på hvem som er kampens vert, slik at mange får et forhold til dens oppgaver

Fair Play-vertens oppgaver før kamp:
Ønske spillere, trenere og dommere velkommen til kamp og oppfordre til god stemning og Fair Play, eventuelt henvise til garderobe

Sørge for at lydfil/video med Fair Play-budskap avspilles før kamp eller at speaker leser opp «Fair Play-tekst» (se teksten nederst i saken)

Under kamp:
Være godt synlig i hall og på tribuneområde og fremme god sportsånd.

Sørge for at alle får en positiv opplevelse. Om det skulle være nødvendig, ta tak dersom noen ikke opptrer som ønskelig, på eller utenfor banen. Henvise til "Fair Play".

Ha ekstra oppmerksomhet på uønsket adferd mot dommere.

Følge med på om det filmes/streames fra tribunen - HUSK! det er ikke tillatt uten samtykke. Og ikke i det hele tatt under 15 år.  

Etter kampen:
Dersom det oppstår uønskede hendelser som ikke er forenlig med Fair Play – meld fra til klubben/klubbstyret og be de ta saken videre med regionen dersom det er nødvendig. Dette kan gjøre på mail til : nhf.innlandet@handball.no