Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LT1.gif
Gausdal Unikum tok sin første seier mot BHK Superteam i solskinnet i Kristiansand

Historisk Landsturnering på Sørlandet

Fire Innlandsklubber deltok i håndballturneringen under Landsturneringen i helgen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nå må dere følge med, dette kan bli historisk!

Det var beskjeden fra en av Gausdal Unikums trenere etter at laget hadde tatt ledelsen mot BHK Superteam i Landsturneringen søndag. Og historisk ble det. Da dommeren blåste av kampen på stillingen 9-4 til de rødkledde var det vill jubel blant spillere og tilhengere. Dette var Gausdal Unikums første seier noensinne, og det var tydelig at dette var et stort øyeblikk for laget. Spillerne løp rundt og omfavnet hverandre og tilhengerne etter kampslutt, og avsluttet dermed turneringen på best mulig vis. 

Storhamar TH, Veldre, Brane Tigers og Gausdal Unikum var de fire klubbene som deltok fra Region Innlandet. Storhamar TH deltok med to lag, og Veldre hadde tett opp mot 20 spillere på sitt lag. Innsatsen var fantastisk blant alle lagene, og alle fikk gode opplevelser på og utenfor banen med seg hjem i bagasjen. Brane Tigers endte i tillegg opp som puljevinnere etter å ha vunnet alle kampene sine!

Landsturneringen er landets største arrangement for tilrettelagt håndball og fotball. Turneringen har blitt arrangert siden 1991. Landsturneringen ble i år avholdt i Kristiansand med rekordpåmelding - hele 1700 deltakere hadde funnet veien til det glade Sørland.

Det hele startet med en parade gjennom Kristiansand sentrum, etterfulgt av tale og offisiell åpning av byens ordfører Jan Oddvar Skisland. Kampene foregikk lørdag og søndag på dagtid, og lørdag kveld var det duket for den store banketten. Her fikk håndballpresident Kåre Geir Lio med hele bankettsalen på allsang av "Kanskje kommer kongen", før det ble avsluttet med festens høydepunkt; disco!

En god del av håndballkampene ble spilt ute på kunstgress, og arrangøren var derfor spesielt glad for at været spilte på lag. Sørlandsbyen badet i sol og temperaturer på over 20 grader hele helgen. 

Neste års Landsturnering arrangeres av NHF Region Innlandet og NFF Indre Østland, og avholdes i Lillehammer 1.-3. september. Vi håper på ny deltakerrekord!

 

thumbnail_IMG_0849.jpg

Storhamar TH

 

thumbnail_IMG_0865.jpg

Veldre

 

thumbnail_IMG_3882.jpg

Brane Tigers

 

thumbnail_IMG_0855.jpg

Gausdal Unikum