Gjensidige Cup

Gul og blå Champions League-fest

Storhamar hjemmedebuterte i Champions League med å feie kroatiske Lokomotiva Zagreb av banen.

Storhamar tok lørdag kveld imot kroatiske Lokomotiva Zagreb til Champions League-kamp i Boligpartner Arena. Etter tap mot Metz i debuten forrige helg, var det knyttet stor spenning til om Storhamar kunne ta sin første topoenger i Champions League når kroatene stod på motsatt banehalvdel.

Det som startet som en jevn batalje skulle derimot fort vise seg å bli en gul og blå parademarsj. Da Maja Jakobsen satte inn 5-3 fra sju meter etter ni spilte minutter, trådde hamarsingene inn gasspedalen og suste ifra jentene fra Balkan. En kombinasjon av en enorm effektivitet i angrepsspillet og fremragende målvaktsspill av Sofie Ege Grønlund førte til at Storhamar kunne gå til pause på stillingen 22-7!

Andre omgang startet der første omgang slapp, og Storhamar fortsatte filleristingen av de stakkars kroatene. Da Elinore Johansson satte inn kampens siste scoring, viste måltavla 37-13 og Storhamar kunne juble for en nærmest perfekt gjennomført hjemmedebut i Champions League.

Trampeklappen lot ikke vente på seg etter at sluttsignalet hadde gått, og ingen var sjokkerte over at Sofie Ege Grønlund ble kåret til Storhamars beste spiller, selv i en kamp der laget vant med hele 24 mål. Sisteskansen var i det umulige hjørnet lørdag kveld, og i den andre enden hamret Tina Abdulla inn 9 mål, mens Anniken Obaidli og Susanne Liberg Amundsen scoret 5 hver.

Neste test i Champions League for Storhamar blir mot "norske" Esbjerg søndag 25. september, mens neste sjanse til å gjenskape hjemmemagien blir mot tyrkiske Kastamonu Belediyesi lørdag 8. oktober. Billetter til sistnevnte kamp kjøper du her.

Lokomotiva Zagrebs trener Nenad Šoštarić holdt en lang monolog til spillerne på det kroatiske laget etter kampslutt, og det var ingenting som tydet på at det blir en hyggelig hjemtur til hovedstaden.