Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

lilly_ring.gif

Lilly fra Ring IL spiller EM i Beach!

Lilly Momrak Mæhlum (15) er tatt ut på landslaget i beachhåndball, hun representerer Ring IL.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lilly er Rings første landslagsspiller noensinne og både vi i Region Innlandet og klubben gleder oss til å følge Lilly i EM.

Lilly har vært på tre juniorlandslagssamlinger i henholdsvis Fjerritslev, Danmark, Skien og Hønefoss. Alle samlingene var i slutten av mai og i juni. 5. juli drar Lilly og juniorlandslaget til EM i beachhåndball i Praha, Tsjekkia.

Håndballkarrieren startet i 8-9 år alderen da Lilly og familien var på besøk hos naboene på Brøttum. Nabojenta skulle på håndballtrening og spurte om ikke Lilly ville være med. Selvsagt ville Lilly det. Hun synes håndball var gøy og fikk mange gode hånballvenner. Dette var starten for hennes håndballkarriere.

En lagspiller
Hun spilte alle plasser på håndballbana, men spiller i dag helst på venstre bakspillerposisjon. Fra høsten spiller hun på Ring iL’s jenter 16. Det er flere tiår siden Ring IL sist hadde ett 16 årslag, men nå er laget, trenerteamet og klubben klare for en artig og spennende sesong. Lilly spiller på ett lag som i fellesskap har skapt trygghet, samhold og omsorg for hverandre. Det er rom for å gjøre feil på banen, men det er nulltoleranse for ufine kommentarer eller dårlige holdninger. «Bra treninger er viktig», sier Lilly og med det mener hun at det skal ytes maks og der går hun foran som et godt eksempel. Hun er en stor bidragsyter som er positiv, gir trygghet i laget og for medspillere. I tillegg til gode håndballferdigheter skaper hun god stemning i laget og backer de andre. «Det er viktig å ha det gøy sammen», sier Lilly. Hun er rett og slett en lagspiller!

På landslaget
Det hele startet i mai da hun var på regional beachsamling på Gjøvik. Der var det representanter fra NHF som så etter spillere til det nystartede juniorlandslaget i beachhåndball. Lilly var der sammen med tre spillere fra Ring IL. Da hun dro fra samlingen hadde hun en god magefølelse. Noen dager senere ble hun møtt med norske flagg i stua hjemme. Mamma Christine og pappa Erik kunne fortelle at hun var tatt ut til å delta på samling i Danmark. Den 18. mai satte hun seg på toget til Oslo. Der møtte hun sine nye lagvenninner og seniorlandslagene.

Lilly forteller at hun raskt fikk god kontakt med de andre spillerne. Dagene besto av måltider, treninger og sosialt samvær med nye håndballvenner. Hun var litt nervøs og spent i starten og følte hun ikke fikk vist hvem hun var. Etter hvert kom tryggheten og hun kunne være seg selv - da kom prestasjonene. Hun fikk gode tilbakemelding fra de andre spillerne og trenerne. Lilly hadde ikke spilt mye beachhåndball, men suger til seg all kunnskap hun kan få. Dessuten har hun blitt strek-spiller, som er en ny posisjon på bana for henne.

Etter at hun kom hjem ventet noen dager i spenning – kom hun videre til neste samling?

Beskjeden hun ønsket seg kom. Den 4. juni dro hun på en todagers samling til Skien. Hun forteller at hun var nervøs for hun ville så gjerne bli med videre. Lilly blir også etter denne samlingentatt ut på juniorlandslaget i beachhåndball. Hun er nr. 1 av 8 som blir direkte tatt ut. Jubelen står i taket for Lilly, klubblaget, trenerteamet, klubben, familie, venner og bygdene. Den 25. juni dro hun på ny og siste samling før EM i Praha. På denne samlingen kan Lilly senke skuldrene og ta til seg all kunnskap. Finjustere på teknikk og bare kose seg.

Trenerne fremhever humøret og lagspillet til Lilly
Dette sier to av klubb-trenerne om Lilly:

«Treningsivrig, gir 100% på trening og har masse konkurranseinstinkt, men er samtidig en god lagspiller som liker å «gjøre andre gode». Blid, positiv og sosial, har en væremåte som smitter godt på et lag. I den store sammenhengen, viser dette at man kan nå toppen om man spiller i en liten klubb på bygda. For Lilly sin del, tror jeg det har hatt stor betydning, å få spille sammen med gode venner.»

«Lysten hun viser til å lære og utvikle seg, måten hun tar til seg tilbakemeldinger og jobber med de tipsene hun får. Som trener vil jeg si at humøret til Lilly, og hennes evne til å få andre spillere opp igjen hvis de er nede, er noe av det jeg setter mest pris på ved å ha henne på laget. Hun har ett smittende humør, og en smittende stå-på-vilje, som gjør at hun er en viktig del av laget vårt.»

Trenerne sier videre at Lilly og landslagsspillet betyr for mye alle spillerne i klubben og klubben videre. Det er inspirerende for trenerne og spillerne å ha ei som skal spille på landslaget i beachhåndball.

Lykke til i EM, Lilly!
Lilly er en fantastisk håndballspiller, en god lagspiller, omsorgsfull, positiv, engasjert og ett fint forbilde. Både Region Innlandet og Ring IL ønsker Lilly lykke til i EM med det norske flagget på drakta. Vi er så stolte av deg!