Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

230918_kvalJ16-640x360.jpg

Hvor mange kan spille på lavere nivå?

Vi får ofte spørsmål knyttet til § 4.6.2/4.8.2 i vårt reglement, spill på ulike nivåer i J14/16.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spilleberettigelse J16/14 nivå 1
Inntil tre spillere som deltar på nivå 1 kan fritt benyttes på annet lag på Nivå 1 eller på lag som spiller på nivå 2 og 3.

Disse tre spillerne kan også spille på flere lag samme dag, men reglene i §18, 19 og 20 i Lisens- og deltakerberettigelse må følges.

Denne regelen sikrer at en klubbs spillere fra nivå 1 ikke kan brukes i kamp for lag på nivå 2 eller 3 uten ovenstående begrensning.

Om det tillatte antallet (inntil tre) spillere fra nivå1 spiller på nivå 2 er disse spillerne, etter å ha spilt for laget på nivå 2, å regne som spillere på nivå 2.

Har laget på nivå 2 ny kamp før laget på nivå 1 spiller kamp igjen, kan disse tre spillerne (som nå er å regne som spillere på nivå 2) + tre spillere til fra det laget som spilte siste kamp på nivå 1 spille denne kampen. Tilsvarende også om laget på nivå 2 har en tredje kamp før laget på nivå 1 har kamp igjen.

Hvis flere enn tre spillere som har spilt kamp for laget på nivå 1 skal spille på nivå 2, må de ha stått over en kamp for laget som spiller på nivå 1. Alle spillere som spilte siste kamp for lag på 2 eller 3 kan spille opp på nivåene over.

Denne regelen gjelder ikke i kvalifisering til nivå 1 og ikke i sluttspillkamper.

Spilleberettigelse J14/16 nivå 2
På nivå 2 kan det fritt benyttes spillere ned til lavere lag, uten at disse må stå over en høyere rangert lags kamp. Lavere lag er et annet lag på nivå 2 eller lag på nivå 3.

Disse spillerne kan også spille på begge lag samme dag, men reglene i §18, 19 og 20 i Lisens- og deltakerberettigelse må følges.