Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arkivbilde
Arkivbilde

Skjult helt fra Vest

Når Håndballjentene nå spiller Intersport Cup, og forbereder seg til VM i Spania, er det flere enn de vi ser på banen og i innbytte-rommet som er i aksjon.

Noen av disse har vært med lenge. En av de som analyserer motstandere, og siden hjelper både trenere og laget, er fra Region Vest. Henning Krøger har vært med siden 2005, da han i oktober det året ble hentet inn i analyseteamet av Marit Breivik, i forkant av Golden League. Om enn en noe tvilende Breivik, minnes Krøger.

-Det var bruk for en som kunne litt om håndball og analyse, i tillegg til å kunne noe om og med data. Mia Hermannsen Høgdal foreslo meg, og selv om Marit Breivik ikke var helt komfortabel med det, ble det sånn. Året etter var jeg med til mitt første mesterskap etter at Møbelringen Cup var unnagjort i november/desember, i Sverige der det ble gull, og hvor Marianne Rokne var en viktig bidragsyter.. Siden har det vært en juletradisjon for min del, sier Krøger, som før dette hadde ansvar for det som den gang var Kretslag. Han ble også brukt mye i andre regionale aktiviteter – han var med å trene torsdagens debutant, Emilie Hovden, da Erik Halvorsen og Fana hadde «Fredagsprosjektet» i Slåtthaughallen, der de brukte fredagskveldene til å samle spillere på tvers av både alder og kjønn, for å drive alternativ trening. Og allerede her lå Krøger merke til den lille jenten, med de fine fintene, og det gode skuddet.

-Emilie har ved siden av egeninnsatsen vært heldig og hatt flere dyktige hjelpere opp gjennom tidene. Hun har hatt en fin utvikling i Storhamar, og fortjener absolutt å få forsøke seg på landslaget Det blir spennende å følge med i fortsettelsen – det er mange gode utøvere hun kjemper mot, så her gjelder det å stå på videre, om hun ønsker å være en av Håndballjentene videre, sier han.

Du for din del har et betydelig antall mesterskap, og mye reiser det. Du har fått oppleve mye?

-Hehe. Jeg hører stadig vekk det, og det jeg kan si er at det blir helst flyplasser, haller og hotell, for oss som holder på med analyse. Det blir ofte lange dager, og det er ikke sjelden det blir lite søvn. Det blir gjerne ned i 5 – 6 timer vi har til rådighet til den slags, og da blir det ikke mye tid til å være turist. Men for alt i verden, noe har jeg selvfølgelig fått med meg, sier 67 åringen, som i perioden 2008 – 2012 hadde ansvar for yngre-landslag for jenter født `92-`93

Hva består jobben din i?

-Kort fortalt, så filmer vi det vi får bestilling av Thorir (Hergeirsson) og trenerteamet å gjøre. Så skal filmene vi har analyseres, vi går gjennom disse med landslagsledelsen, før enkeltspillere får de informasjonene de ønsker, svarer jobber med barnevernssaker når han ikke er opptatt med håndball landslaget.

Du har vært med lenge. Hva tenker du om fremtiden?

-Jeg trives veldig godt med denne jobben, og har ikke tenkt at jeg ønsker å slutte med det første. Så får det nå være opp til de som bestemmer om de ønsker å ha meg med videre, sier Krøger, som er innleid fra eget firma, de periodene han jobber rundt Håndballjentene.
Så haster han av gårde, fra hotellet og ut i hallen, der det skal deles på informasjoner han har samlet opp etter filming og analysering av gårsdagens kamper. En arbeidsøkt som tok store deler av natten.