Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2016_barn_i_mål.jpg

Husk å sikre målene godt!

Har klubben din sjekket at målene i hallen er forsvarlig festet? Og hva med mål i forbindelse med kortbane?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongen er kommet godt i gang og mange mennesker er for første gang med som spiller, trener, dommer eller arrangør. 

For alle som deltar i håndballaltivitet er det svært viktig at spillerne er sikret å ikke bli skadet ved at målet i hallen tipper over ende.

Følgende regelverk er gjeldende for alle typer kamper i alderen 6 år til senior:

1.2 Det skal stå et mål (figur 2a og 2b) midt på hver av kortlinjene. Målene skal være godt fastgjort til gulvet eller veggen bak dem. Innvendig skal målene være 2 meter høye og 3 meter brede.

Målstolpene er forbundet med en vannrett tverrligger. Bakkanten av målstolpene skal være i flukt med mållinjens bakkant. Målstolpene og tverrliggeren skal ha et kvadratisk tverrsnitt på 8 cm. På de tre sidene som er synlige fra spillebanen skal målene være malt i to kontrastfarger som tydelig skiller seg fra hverandre og fra bakgrunnen.

Målene skal være forsynt med et fangnett som er opphengt slik at en ball som kastes i mål, normalt forblir i målet.

På bakgrunn av dette ber vi alle klubber / arrangører av håndballkamper om å sjekke mål i egen hall. Er disse etter forskriftene?

Hvis dommerne oppdager mål som ikke er sikret gjøres følgende: 

9 år øvd - senior: 

Forholdet påføres kamprapporten. Arrangør sikrer målet, enten med eksisterende festeanordninger eller med tau i bakkant på begge sider.

Ved bruk av nedsenket tverrligger som skal benyttes i alderen 10 - 11 år må arrangør tilse at tverrligger er tilstrekkelig festet. Les mer om nedsenket tverrligger her

Kotbanehåndball (5'er) Både i trening og på kamp skal målene sikres forsvarlig. Mål skal IKKE under noen omstendigheter dras ut på banen å stå usikret. Mål skal enten sikres med festeanordning i gulvet, eller så anbefaler vi å benytte oppblåsbaremål. Oppblåsbare mål kan lånes til kamp fra regionskontoret. 

6 - 9 år uøvd: 

Forholdet meldes til nhf.rvn@handball.no av kampens dommer(e). Arrangør sikrer målet, enten med eksisterende festeanordninger, tau i bakkant, sandsekker, manualer eller annet som er tungt nok til at målet ikke kan velte. (gjelder mål benyttet i minihåndball)

Dommerne bes om å være løsningsorienterte ovenfor arrangør og gi denne mulighet til å rette eventuelle feil.

Dersom målene ikke er forsvarlig sikret, skal heller ikke dommerne starte kampen!