Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

jubel_arna.jpg

Vårens aktivitetsdag på Leikvang Idrettsplass

Vårens aktivitetsdag for innføringsklasser ble holdt tirsdag 7. juni på Leikvang Idrettsplass på Breistein.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vårens aktivitetsdag for innføringsklasser ble holdt tirsdag 7. juni på Leikvang Idrettsplass på Breistein. Aktivitetsdagen er fylt med mange spennende idretter, slik at skolebarn og -ungdom får utfolde seg i full aktivitet. Dette er en skoledag som de gleder seg ekstra til og husker godt.

Skolene som var med på vårens aktivitetsdag var Bergensskolene Rothaugen, Hop, Slettebakken og Arna. Så hadde vi med Knappskog fra Fjell og Kleppestø fra Askøy. I alt hadde vi over 170 elever fra 2-10 trinn i aksjon. De stiller primært med innføringsklassen sin og vi oppfordrer dem til å ha med en ekstra skoleklasse til. Slik at elevene fra innføringsklassen kan bli kjent med flere elever fra sin skole også.

En innføringsklasse er en betegnelse på en klasse der man samler elever som er nylig ankommet Norge og som har flerkulturell bakgrunn. Her får de innføring i det norsk språket, lærer om det norske samfunnet og skolesystemet, før de kommer videre til sitt respektive klassetrinn. Innføringsklassen består dermed av ulike alderstrinn, språk bakgrunner og flyktningsituasjoner, noen bor på mottak mens andre er bosatt. De får ofte ikke et stort nok fokus på aktivitet i skolehverdagen, så her kommer vår rolle inn.

Vi har gjennom vår Feltarbeiderevirksomhet knyttet opp mot innføringsklasser, sikret mer aktivitet i skolehverdagen og oppfølging etter skoletid slik at hver enkelt som ønsker å drive med ordinær fritidsaktivitet finner det rette tilbudet i sitt nærområde. Feltarbeiderevirksomheten vår er et samarbeidsprosjekt mellom Hordaland Idrettskrets (HIK), Norges Fotballforbund avd. Hordaland (NFF H), Norges Håndballforbund Region Vest (NHF RV), Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune. Vi er fast på tre skoler i dag og ønsker å kunne representere flere. Sammen arbeider vi for å gi alle barn, ungdommer og voksne med flerkulturell bakgrunn mulighet til å delta i idrettsaktivitet på lik linje med alle andre.

Under vår aktivitetsdag får man prøvd ut flere ulike idretter og kanskje finner man en ny og spennende idrett som man knapt visste eksisterte. I alt var det 14 ulike idretter som var representert denne dagen, og alle fikk prøve minst 7 ulike aktiviteter i ca. 25 min på hver aktivitetspost. Alle aktivitetene som var representert hadde instruktørene som kommer fra deres særkrets eller idrettslag/klubber i Bergensområde.

Aktivitetene som var representert for elevene var;

-       Friidrett med kulekast, sprint, høydehopp og lengdehopp, var representert med dyktige veteraner fra Gular IL, med Trygve, Herborg, Peder, Kjell, Per Einar og Leif.

-       Håndball med Nejira Skrbo og Malene Bergset

-       Innebandy med Torgeir Ådland

-       Turn med Andrei Kazakov

-       Dans med Ivan Limanski

-       Frisbee med Terje N. Monsen

-       Rugby med Bergen Karl Frisch

-       Fotball med Hedda Haugland Duffy

-       Cricket med Prakash Yalamanchili

-       Basistrening og styrke med en av våre feltarbeidere; Guy Harald Anderl

-       Kickboxing med Nikbin Sadek

Vi ønsker å takke håndballinstruktørene Neijra (linjespiller) og Malene (venstrekant) fra Tertnes Håndball Elite for herlig innsats. Begge har bakgrunn fra toppidrettslinjen på Tertnes VGS og i sommer skal Malene skal spille junior VM i Russland og Neijra er reserve. Så elevene fikk to spennende og dyktige unge instruktører på håndballposten. Håndball er kanskje ikke like kjent for alle, men vi fikk se stor håndballglede og entusiasme hos mange, og vi tipper flere fikk øynene opp får håndballaktiviteten.

Leikvang idrettsplass på Breistein er et flott anlegg for aktivitetsdagen der vi både kan være inne og ute. Hallen er en stor innendørs friidrettsarena med muligheter for å ha ulike aktiviteter i midtsonen også. Det er gode garderobefasiliteter og stort møterom med kjøkken, så her ble lunsjen servert. Ute finner vi både gress- og kunstgress bane og en ekstra friidrettsbane. Ikke minst er det gode parkeringsmuligheter, så her er det plass til mange.

Lunsjen ble avviklet i ulike puljer slik at aktivitetene ble holdt gående gjennom hele dagen i ulike grupper. Til lunsj fikk alle en bagett, frukt og smoothie. Vi var også så heldige å fikk sponset litt frukt fra Adams Matkasse, for frukt gir god energi til store og små. Ikke minst så hadde vi smoothies til alle og det er jo alltids populært.

Været var helt perfekt, etter dager med mye sol og varme ble det tirsdagen litt overskyet og temperaturen sank litt. Dermed var det perfekt vær for mye aktivitet. Barna, ungdommene, lærere og instruktører hadde alle en fantastisk dag hvor flere knapt ønsket å dra hjem. Det er veldig fint å se så mye idrettsglede samlet på et sted. Vi ønsker å takke alle store og små for en vel gjennomført aktivitetsdag. Alle barn og ungdommer som var med, lærerne, instruktørene og ikke minst Bergen kommune med Idrettsservice for hjelp av halleie og organisering på selve dagen. Dere har alle bidratt til en fantastisk dag der idrettsglede står i fokus.

Idretten er en viktig inkluderingsarena som er med å gi kjennskap til lokalområdet man bor i, språklære, vennskap, norske normer og idrettsverdier, og ikke minst fysisk aktivitet og en meningsfull fritid. Vi håper å kunne fortsette med å bidra til dette sammen med alle dere idrettslag og klubber i Hordaland.

Vi ønsker alle en riktig god og aktiv sommer!