Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

"Sunn Idrettshall"

Under arrangørmøtet tirsdag 27.september ble "Sunn Idrettshall" rullet ut for alle klubber som skal ha ansvar for serierunder i minihåndball kommende sesong. Nærmere 60 deltakere fra 27 av klubbene våre i sone 4-7 var til stede på dette møtet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

"Sunn Idrettshall"  tar i all hovedsak for seg anbefalinger til produktinnhold, presentasjon og salg i kioskene under miniarrangementene i Region Vest. Vi ønsker at det skal finnes variasjoner av sunne produkter og produkter som ivaretar barn med ulike allergier som cøliaki, melkeintoleranse mm. for salg i alle idrettshaller under minirundene. Vi er veldig glad for å ha fått solide samarbeidspartnere som Lerøy, Tine og Bama med oss i dette arbeidet og har inngått svært gode avtaler som vil komme klubbene, publikum og ikke minst barna til gode. 

Medier har gjentatte ganger rettet kritisk søkelys mot produktene som selges i en del kiosker under idrettsarrangementer og har kommet med en instendig bønn om at idretten må ta et større samfunnsansvar for barn og unges helse. Region Vest har nå tatt dette på alvor og ønsker å få alle klubbene med på et løft gjennom "Sunn Idrettshall". Det er en større bevissthet rundt kosthold i dag og barn, trenere og andre besøkende ønsker å kunne ha mulighet til å velge blant flere sunne alternativ. I dag meldes det om at en del barn og voksne har med seg matpakker til kamp på grunn av manglende alternativ til eksempelvis kaker, pølser og brus. Det må nevnes i denne sammenheng at det er en del klubber som allerede tilbyr sunne og gode produkter under sine arrangement.

Presentasjonen av "Sunn Idrettshall" under arrangørmøtet ble møtt med gode tilbakemeldinger og en positiv vilje til å gjøre nødvendige endringer under sine arrangement. Selv om "Sunn Idrettshall" i denne omgang tar for seg miniarrangementene, er det ønskelig at klubbene også under øvrige arrangement kan ha et variert og godt tilbud til de aktive og andre besøkende i hallene.

Det handler om måten en presenterer produktene på, og hva som møter en ved første øyekast. Det er klart at dersom disken bugner av kaker og snop er det svært få barn som finner frukten bak disken særlig interessant. Mye kan gjøres med enkle grep, og det er dette "Sunn Idrettshall" i stor grad handler om, i tillegg til produktpresentasjon av tilgjengelige varer fra gode leverandører, opplæringskvelder på hvordan tilberede gode og sunne alternativer, hvordan gjøre boller og vafler mm. sunnere og tilby oppskrifter på produkter som foresatte kan bidra med. 

Vi ser frem til å handle gode og varierte produkter i idrettshallene. :-)

Se også Tine Smart idrettsmat brosjyre med gode tips