Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

250615_MIL_KIL_1516.jpg

Sesongen i gang

Torsdag 27. august er det klart for første obligatoriske seriekamp i sesongen 2015/16. Da møtes Kjøkkelvik/Mathopen sine to Gutter 15-års lag til intern kamp i Mathopen Idrettshall. Frem til påske skal det avvikles over 10 000 kamper i Region Vest.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommerparet Magnar Isaksen og Geir Arne Rolland fra Flaktveit får æren av å blåse i gang sesongens første seriekamp i Region Vest, og er blant de 450 dommerne som har meldt seg til tjeneste for kommende sesong. Mange av lagene har vært i aksjon allerede, blant annet under Årstad IL sin tradisjonsrike Åpningscup. Her ble det finalespill på Kjøkkelvik/Mathopen sitt Gutter 15-års lag, hvor det ble knepent tap 9-8 mot Viking.

- Vi kom tidlig bakpå med 4-5 mål i finalen, men hentet de inn igjen på 7-7 hvor vi brente et straffekast. Laget deltok også i Dronninglund Cup i Danmark i juli, og har trent igjen siden slutten av juli, så vi er godt forberedt til ny sesong. Gruppen teller totalt 24 gutter født i -00 og -01, og målsetningen er å vinne avdelingen. Samtidig har vi målsetning om å utvikle oss videre kommende sesong, og det er også noen spillere som aspirerer på G16-laget til Mathopen som prøver å komme til Bringserien. Det blir kjekt å komme i gang, sier trener Sebastian Aam, som har med seg lillebror Fabian og Stephane Runge på trenerbenken.

Administrasjonen i Region Vest har jobbet siden klargjøring av spilltilbudet i midten av mars med kommende sesong, og er midt i en IT-omlegging like før seriestart. Puljeoppsettet ble utarbeidet i begynnelsen av mai, mens det har vært fullt trøkk på kampoppsettet siden slutten av mai. Publiseringen av oppsettet skjedde 1. august.

- Foreløpig har vi berammet 6962 kamper i Regionsserien frem til serieslutt. I tillegg kommer deling av enkelte serier og kampoppsettet i minihåndball. I fjor ble det spilt 3173 kamper i klassene J/G 6-9 år, og vi har en forhåpning om enda større påmelding i år. Da kommer vi fort opp i 10 000 kamper, og kanskje kommer vi også til å passere 11 000 kamper før sesongen er ferdigspilt. Tar vi med ekstratilbud og Beach-håndball blir tallene enda større, sier seksjonsleder Torleif Landa i Organisasjon som avslutter med følgende appell.

- Vi oppfordrer lagene til å ha fokus på de flotte verdiene til Norges Håndballforbund; Begeistring, Innsatsvilje, Respekt og Fair Play, når alle kampene skal avvikles. Dommerne er helt avgjørende for at kampene skal avvikles, så det må tas godt vare på. Det er også viktig at lagene er flink å planlegge sesongen, slik at det er forutsigbarhet i terminlisten. Da gjenstår bare å ønske alle sammen lykke til, og kose seg med aktiviteten.