Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Legg til rette for barn og unge!

Norges Håndballforbund Region Vest og Norges Fotballforbund Hordaland har sammen tatt til orde for et tett og godt samarbeid mellom fotball og håndball og andre idretter. Vi ønsker at det at det skal legges til rette for at barn og unge skal kunne være aktive i flere idretter til det beste for utøverne.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk idrett tilrettelegger og gjennomfører organisert trening for tusenvis av barn og unge. Hovedhensikten med barne- og ungdomsidretten er å tilrettelegge for aktivitet som fører til at barn og unge:

1. får varig lyst til å være i aktivitet og drive idrett

2. tilegner seg en bevegelseserfaring som muliggjør en fremtidig idrettskarriere.

Mange barn og unge ønsker å drive med flere idretter og aktiviteter. Dette er noe det fra Norges Idrettsforbund oppfordres til, og som vi som særidretter ønsker at det legges best mulig til rette for. Forskning på området viser at allsidig og variert trening gir færre skader, det reduserer frafall og det gir bedre resultater (høyere prestasjonsnivå), enn om treningen er spesifikk og ensidig fra barn til voksen.

Norges Håndballforbund Region Vest og Norges Fotballforbund Hordaland får fra tid til annen henvendelser på at det er vanskelig å tilrettelegge for at barn i alderen 6-12 år skal kunne delta i flere idretter, og at det særlig er vanskelig å kombinere fotball og håndball. Som to store aktører i idretten ønsker vi å formidle at det er ønskelig at våre klubber med håndball- og/eller fotballtilbud søker et godt samarbeid og tilrettelegger på best mulig måte for de som ønsker å drive med flere idretter.

Idrettene innenfor en og samme klubb bør gjennomføre faste møter i forkant av sesong, der en ser på året som helhet, planlegger treningstider og kampaktivitet/cuper/turneringer i de ulike aldersgruppene, med det for øye å forsøker å tilrettelegge på en best mulig måte.

Til det beste for de utøverne det gjelder.