Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

BB2R0488.jpg

Kval. til BRINGserien

Snart blir det avgjort hvilke lag fra vår region som er kvalifisert til den nasjonale BRINGserien for 16 åringer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regionserien (nivå A) i 16-årsklassene fungerer også som kvalifisering til den nasjonale BRINGserien. De ulike seriene for jenter og gutter i denne klassen nærmer seg nå ferdigspilt og dermed tilspisser det seg hvilke lag som vil være klar for spill i BRINGserien 16.

Guttene

På guttesiden spilles det enkel serie i en avdeling, og de siste kampene spilles helgen 10-11.desember. De tre beste guttelagene er da kvalifisert til BRINGserien etter nyttår, i tillegg til vanlig regionsserie.

Viking TIF er allerede sikret plass blant de tre beste, mens Bjørnar er ubeseiret så lang og ser også ut til å være på god vei. Mens den siste plassen ser ut til å stå mellom Bergen Vest og Sotra. Bergen Vest er ferdigspilt, mens Sotra har to kamper igjen og kan med to poeng til for å sikre seg BRINGseriespill.

Etter nyttår deles guttelagene i tre nye regionale avdelinger (A11, A12 og A13), hvor det spilles dobbel serie og vinnerne fra hver avdeling spille sluttspill i Regionmesterskapet helgen 21-23.april for å kåre sesongens Regionsmester.

Jentene (Jenter 16 A1 Bringkval og Jenter 16 A2 Bringkval)

På jentesiden er lagene delt opp i to avdelinger (A1 og A2) og det spillers enkelserien, hvor de siste kampene spilles helgen 3-4.desember. De fire øverste fra disse avdelingene spiller et BRINGkval sluttspill helgen 10-11.desember i Sotra Arena. Her kjemper de om seks plasser i BRINGserien etter nyttår.

I avd A1 ser det ut som at Gneist allerede har sikret seg plass i BRINGkval sluttspillet, mens i avd A2 ligger Fyllingen og Os an til plass i sluttspillet. Det er viktig å presisere at kun førstelaget fra hver klubb kan kvalifisere seg til sluttspillet og BRINGserien. Dette betyr at Åsane 2 ikke vil kunne være blant de fire første fra avd A2.

Etter jul deles jentelagene som følger i Regionserien:

  • Nr 1-3 fra sluttspillet 10-11.desember spiller i A 1.div (i tillegg til BRINGserien) etter nyttår.
  • Nr 4 fra sluttspillet 10-11.desember spiller A 2.div etter nyttår.
  • Nr 5 og lavere fra Bringkval A1 og A2 spiller A 2.div etter nyttår.
  • Både 1.div og 2.div spiller enkel serie, og nr 1 og 2 fra 1.div møter nr 1 og 2 fra 2.div til sluttspill i Regionmesterskapet helgen 21-23.april for å kåre sesongens Regionsmester.

Se hvem som vil møte hvem i Bringkval sluttspillet for jentene: