Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Laget har fått navnet Florø United og er allerede rukket å bli en suksess.
Laget har fått navnet Florø United og er allerede rukket å bli en suksess.

- Godt å bli inkludert

Florø SK Handball startet i helgen et håndballtilbud for barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

God stemning og høy latter

For de elleve nye spillerne som fant veien til Florø United sin aller første trening lørdag 23. Januar, gjorde 2 spillere et comeback på håndballbanen. For de 9 andre var treningen et nytt og kjærkommet aktivitetstilbud. Trener Ruth-Sølvi Helland var særdeles fornøyd med både oppmøte og innsatsen fra spillerne.

Florø United skal etterhvert delta i Gullserien, som er Region vest sitt kamp- og serietilbud for spillere med funksjonsnedsettelse. Klubben håper på sikt å kunne delta med et lag for barn og unge, og et lag for voksne. Målet er å delta på siste Gullserierunde i Førde 30. April – 1. Mai.

Inkluderingsklubben Florø SK

Florø SK Handball er i Region Vest godt kjent for sitt gode inkludering

sarbeid rettet mot flerkulturelle. Det var derfor naturlig å utfordre klubben på inkludering av s

pillere med funksjonsnedsettelse, noe regionen gjorde i fjor høst. Styremedlem Morten Morte

nsen engasjerte seg umiddelbart og har vert drivkraften i arbeidet. Med seg på laget har han fått leder for inkluderingsarbeidet Ann-Kristin Førde og trenerne Ruth-Sølvi Helland og Charlotte Kinn Breidvik. Han nevner tre forhold som har vert viktig; engasjement og oppfølging fra klubbutvikler, Tove Iren Vindenes, i Region Vest, Gry Ommedal i Flora Kommune og trener Terje Holvik i Førde United.

Samarbeid til etterfølgelse

Det nye håndballtilbudet er et resultat av godt samarbeid mellom klubben og kommunen. Flora kommune har fra første møte vert positivt til å gi et tilrettelagt aktivitetstilbud, og gleder seg over å se det nye håndballaget ta form. Mens klubben bidrar med håndballfaglige kompetanse, og inkludering i håndballfamilien, bidrar kommunen med å sikre gode rammevilkår for aktiviteten. ” Flora Kommune er en svært viktig støtte for oss, uten dem kunne vi nok ikke startet opp. Vi har blitt møtt med åpne armer, pragmatisk tenkning og smidig tilnærming. “ sier Morten Mortensen. 

Region Vest roser arbeidet

“En av håndballens visjoner er «Håndball for alle», og det er veldig gledelig å registrere det gode arbeidet som gjøres i håndballgruppen til Florø, med gode støttespillere i kommune og naboklubber. Her har det vært strålende innsats fra mange aktører som har vært med å skape et viktig tilbud i Florø til mennesker med funksjonsnedsetting.” Sier daglig leder i Region Vest Torbjørn Iversen.

Inkluderingsseminar

Florø SK sitt inkluderingsarbeid blir satt på agendaen når klubben inviterer til inkluderingsseminar 6. Februar i Flora Samfunnshus fra kl 13-17. Til seminaret kommer håndballpresidenten, Kåre Geir Lio, kommer du?

Klikk for mer informasjon om seminaret