Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Florø sette inkludering på dagsorden!

Florø skal den 6. januar sette inkludering på dagsorden!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Korleis kan idrettslag og frivillige organisasjonar auke si evne til å inkludere barn, unge og foreldre med innvandrarbakgrunn og menneske med funksjonsnedsetjing i sin organisasjon?

Dette er et spørsmål som Ann-Kristin Førde som leder av inkluderingsgruppen i Florø SK Handball setter på dagsorden når klubben i samarbeid med Sparebankstiftelsen i Sogn og Fjordane inviterer til «Inkluderingsseminar» i Florø lørdag 6 februar.

Det store trekkplasteret for seminaret er presidenten i Norges Håndballforbund Kåre Geir Lio. Han vil snakke om «Idrett for alle gjennom godt lederskap». Med lang erfaring innen idretten og som mangeårig direktør for Nordnorsk Lederutvikling ser vi frem til at han avrunder seminaret med sitt foredrag.

Det andre trekkplasteret er daglig leder av Vard-Haugesund Maid Memic som vil «åpne» seminaret og snakke om Vard-Haudesund modellen som i over 20 år har vært en anerkjent modell mht inkludering av barn og voksne med innvandrerbakgrunn. Maid Memic kom selv som barn til Norge som flykning fra krigen i Bosnia i 1992 og er således et godt og troverdig eksempel på inkludering.

Men Florø SK Handball har også vunnet noen erfaringer som vi ønsker å dele med andre. Vi har et sett med varierte foredragsholdere og vil også la de unge gjennom Ine Hovland Orre og Nour Al Hoda Bashar Alatrash begge 11 år få fortelle om sine erfaringer. Nour Al Hodas som kom til Norge som flyktning fra Syria i oktober og som fortsatt snakker svært lite norsk sa følgende på arabisk da hun ble spurt om å være med og om hun trengte tolk: «Jeg er klar og det er jo 3 uker til så da skal jeg lære meg norsk innen den tid»

Florø SK Handball er klar sier Ann Kristin, Geir Kåre er klar, Ine og Nour Al Houd er klar så nå er spørsmålet vårt:

Er du klar for «Inkluderingsseminar» i Florø lørdag 6 februar så meldt deg på: 

Påmelding til Florø SK Handball:  handball@florosk.no

Kontaktperson:
Ann-Kristin Førde tlf: 90529116 og e-post: ann.kristin@flora.kommune.no