Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Guttehåndballdag Os.jpg

Stadig flere lag i minihåndball

Påmeldingen viser at det rekrutteres godt i de enkelte klubbene, og vi ser en fortsatt flott utvikling i antall lag i minihåndball i Region Vest.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden sesongen 09/10 har det vært en formidabel økning i antall lag i minihåndball fra 334 lag høsten 2009 og til 730 lag høst 2016. Det har vært gjennomført minihåndball også tidligere enn 2009, men tallmateriellet er ikke tilstrekkelig til å ta med i statistikken.

Til å begynne med hadde en kun 9-årsklasse, men gradvis har minihåndballen blitt utvidet til også å gjelde yngre aldersgrupper, og i dag tilbys det som kjent spill i klasser fra 6-9 år. En har i perioden fra oppstart og til i dag også sett en positiv utvikling i hvordan det jobbes med de yngste og i arrangementene som gjennomføres. Mange klubber jobber nå bevisst med rekruttering fra sesong til sesong slik at de i større grad har tilbud til barn i de fleste aldersgrupper. Dette varierer selvsagt noe i ulike områder og etter hvor store skolekull det kan rekrutteres fra. 

Sone 3 i Sogn har frem til nå stått for gjennomføringen av minirundene, både planlegging, kampoppsett, arrangement mm. Fra høsten 2016 har vi nå overtatt det administrative ansvaret også for denne sonen, og vi kan nå jobbe mer helhetlig i hele regionen vår.

Minihåndballsesongen er i gang for fullt og til helgen er det igjen klart for en ny runde, denne gang for 7- og 9-åringene. Denne høsten avvikles det 730 minihåndballkamper hver serierunde fordelt på ca 20 arrangører. Det legges ned et solid arbeid i klubbene for å legge til rette for at alle barn skal ha en positiv opplevelse, og det rapporteres om mye glede og god stemning i de ulike hallene. 

Vi minner samtidig om at fristen for å melde på minilag til våren er 01.desember. :-)

Grafisk fremstilling av utviklingen i minihåndball de siste syv år underGrafisk fremstilling utvikling mini.png