Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

_DSC6763.jpg

Barnehåndball

Har dere sett at det finnes tips og øvelser for barnehåndball på våre nettsider? Og vet du at det er lovpålagt med en barneidrettsansvarlig i klubben?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi jobber hele tiden for å forbedre våre nettsider. Barnehåndballsidene er ikke et unntak.

Det er ønskelig at alle trenere i barnehåndballen gjør seg kjent med barnehåndballsidene og tar de i bruk i sin hverdag. Trener du barn i alderen 6-12 år vil du finne mye nyttig informasjon på våre sider. 

Det er viktig for deg som barnetrener å kjenne til de ulike bestemmelsene i idretten vår. På våre barnehåndballsiden finner man derfor bestemmelsene for de forskjellige klassene i barnehåndballen, alt fra ball størrelser til spilletid og alle andre regler. I tillegg er det viktig at du vet noe om bakgrunnen for de ulike spillformene som finnes for barn. 

Du vil kunne lese deg til hva NHF mener er viktig i forhold til prioriteringer og tilrettelegging for barn i trening og kamp. Du kan derfor finne tips og råd til godt lagledervett og foreldrevettregler, som det er relevant å sette seg inn i. 

På nettsidene finner man også lover og regler for barneidrett generelt, denne er linket direkte til NIF sine barneidrettsbestemmelser. Her finner man gjerne svar på en del spørsmål som kan dukke opp fra foreldre eller andre, som man kanskje er usikker på selv.

Ønsker du å få litt ny inspirasjon til håndballtreningen din, vil du også finne mange gode forslag til enkelt øvelser og til hele økter.

Barnehåndballsidene finner du alltid ved å øverst på nettsiden vår trykke deg frem som følgende: KAMPTILBUD – BARNEHÅNDBALL (6 – 12 ÅR)

Du kan også velge å trykke deg direkte inn på de øvrige linkene under barnehåndball eller trykke deg inn på hovedsiden.

Ved å trykke deg litt rundt vil du også se at at du kan finne linker til nyttige og gode eksterne sider. 

Føler du at noe mangler så ta kontakt. 

Barnehåndballansvarlig i klubben

Fra og med idrettstinget i 2015 er det blitt lovpålagt å ha en barneidrettsansvarlig i alle klubber. I lovnorm for idrettslag «§ 18 Idrettslagets styre – ledd 2f» står det at styret i idrettslaget skal oppnevne en ansvarlig - tillitsvalgt eller ansatt - for barneidretten. Dette gjelder både fleridrettslag og særidrettslag. 

Selv om dette er en bestemmelse som gjelder på hovedstyrenivå er det et veldig sterkt ønske fra oss i Region Vest at alle klubber har en barneidrettsansvarlig i håndballstyret også. Dette blir da som et tillegg dersom man er et fleridrettslag, og for særidrettslag er det allerede lovpålagt.
Mer om de lovpålagte oppgavene ligger på idrettsforbundet sin nettside som dere finner ved å trykke her og her.

Vi i NHF Region Vest har laget et sett med oppgaver som vi ønsker at en barneidrettsansvarlig skal ha i håndballstyret, i tillegg til de lovpålagte.

Det er også et sterkt ønske at barnehåndballansvarlig kun har dette som ansvarsområde i klubben, slik at den ansvarlige kan få følge opp oppgavene på en god måte.

Oppgavene vi ser for oss skal gjennomføres er:  

  • Være en kontaktperson opp mot Region Vest og for lagene i egen klubb i alderen 6-12 år
  • Rekrutteringsansvarlig
  • Ansvar for å ha oversikt over utdanning for barnehåndballtrenere
    • Være en pådriver i egen klubb for at trenere i barnehåndball tar trenerutdanning.
  • Stille til ett årlig felles møte med Region Vest og barnehåndballansvarlige fra andre klubber
  • Sette i gang tiltak i egen klubb eller i samarbeid med andre klubber for spillere eller trenere (Sosialt eller faglig innhold).

 Dette kommer også til å bli et tema på møteplassene med klubbene denne våren. 

Har dere spørsmål er det bare å ta kontakt med oss.
Kontaktinformasjon finner dere under OM OSS - ADMINISTRASJONEN.