Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Steinar Kvinge - Håndballprisen 2015.jpg
Steinar Kvinge, Årstad IL, fikk håndballprisen

Årets prisvinnere

Under helgens tingbankett ble det utdelt priser til flere dyktige klubber og personer som har utmerket seg siste året og/eller over tid.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er veldig mange klubber og personer som jobber utrolig godt i sitt nærmiljø og sin klubb i vår region. Under tingbanketten i helgen har vi hedret den eller de som har utmerket seg spesielt enten siste året og/eller over tid. 

Her er en oversikt over prisvinnerne: 

Håndballprisen

Denne prisen kan tildeles klubber, spillende lag eller enkeltpersoner, for en spesielt god prestasjon eller godt arbeid i klubb i en sesong eller godt arbeid i klubb over flere sesonger.

Pris kr 10.000,-

Med en mannsalder i håndballen er turen kommet for å hedre denne personen for det utrøttelige arbeidet som er gjort og fortsatt gjøres for håndballen egen klubb og idretten i Bergen.  Prisvinneren har innehatt verv i klubb, krets og forbund i en mannsalder. Prisvinneren er en tydelig person, med et glimt i øyet og alltid et lite smil på lur. Han er alltid tilstede, alltid godt forberedt. Et orakel i håndballen i Bergen. Prisvinneren har blant annet vært turneringsleder for en av regionens største turneringer siden 1978. Prisvinneren har med få unntak vært klubbleder for klubben sin siden 1969.

Håndballprisen 2015 går til Steinar Kvinge, Årstad IL.   

Steinar Kvinge - mindre.jpg

 

Årets unge spiller 16-18 år (tidligere utviklingsstipend)

Skal tildeles spiller (en gutt og en jente) i aldersgruppen 16 til 18 år som har vist god fremgang og gode prestasjoner.

Pris: Gavekort a kr 2500,- i sportsutstyr

Spilleren er en av de yngste som noen gang har tatt plass i elitestallen til FyllingenBergen. Bare 16 år gammel har han fått spilletid på det høyeste seniornivået. I tillegg var han delaktig i at Norge kom helt til semifinalen i siste ungdoms-OL. Har etablert seg som fast inventar i ungdomslandslaget og spås en spennende fremtid på håndballbanen.

Årets unge guttespiller er Sindre Heldal, FyllingenBergen

SindreHeldal4.jpg

(Foto: FyllingenBergen) 

Årets spiller jente

Startet med håndball i Kvinnherad, før hun flyttet til Bergen for å satse på håndball når hun begynte på videregående skole. Er fast på 96-landslaget og har også deltatt i mesterskap for de. Har hatt en veldig god avslutning på sesongen, og tar nå steget opp i eliteserien og spill for Tertnes. Fra j15 b-serie til grundigliga på 3 år er en formidabel utvikling.

Årets spiller jenter er Tina Abdulla, Viking Bergen

Årets spiller 2015 - Tina Abdulla.JPG 

Årets trener

Årets trener går til en som har utmerket seg i aldersbestemt håndball. Treneren har i sitt arbeid for sin klubb, bidratt til utvikling av spillerne og lag.

Pris kr 5000,-

Årets trener har de siste årene bidratt til å løfte håndballgruppen i egen klubb, og er en sterk bidragsyter til at håndball er en foretrukket idrett i klubbens nærmiljø. Dette er en trener som tilbringer mye av sin tid i håndballhallen og har ansvar for å skape god aktivitet flere ganger i uken for barn og unge. Årets trener er en person med enorm håndballkunnskap og er i tillegg en dyktig pedagog. Hans engasjement smitter over til utøvere, trenerkollega og ledelse i klubben.

Årets trener er trener for flere aldersgrupper, har bidratt til å løfte guttehåndballen i egen klubb og naboklubben, i tillegg til å være en trenermentor for trenere i egen klubb. Flere ganger i uken har han ansvar for gjennomføring av idretts-SFO i klubben, samt ekstratreninger på tvers av aldersgrupper og fredagsgjengen.

Årets trener er Melchior Husebø, Bønes IL 

 Melchior Husebø.jpg

Årets dommer/par

Premiere to dommere/par som har vist god fremgang og gode prestasjoner i sesongen som har gått. Samt utmerket seg som gode dommerforbilder for klubben(e) de representerer.

Pris: Gavekort a kr 2500,- i sportsutstyr

Sogn og Fjordane

Prisen til årets dommer i Sogn og Fjordane går til en som sakte og sikkert har steget i gradene. Over tid har den aktuelle dommeren bidratt på en positiv og god måte. Siden oppstarten som dommer i 2008 har vedkommende dømt kamper i hele Sogn og Fjordane og på alle nivå. Siden debuten i kvinner 3. divisjon sent i 2013 har dommeren vært litt inn og ut av 3 divisjon, hovedsakelig grunnet manglende makker å dømme med.

Foran 1516 sesongen har den aktuelle dommeren gjort viktige grep i forhold til egen utvikling, blant annet med jevnlig trening for å tilfredsstille de fysiske krav som ligger til grunn for å dømme i NHF serier. Treningen har gitt resultater i form av at det i løpet av sesongen har blitt debut i Menn 3 divisjon, kvinner 2 divisjon og også Menn 2 divisjon. Totalt har det blitt 24 kamper i 2 og 3 divisjon i løpet av sesongen.

Årets dommer i Sogn og Fjordane representerer Sogndal IL og heter Sindre Myrvang.

Årets dommer S&F 2015.JPG

 

Hordaland

Prisen til årets dommere i Hordaland går til et dommerpar som har vist meget god utvikling, er svært ryddig og punktlig.  Paret fremstår forbilledlig i forhold til dommerrollen.

I sesongen 1516 har paret deltatt i Regional utviklingsgruppe 1 under Harry Stikholmen og Helge Havneraas sin kyndige ledelse. På regelprøver består paret jevnlig og spesielt på det fysiske ligger paret blant de fremste i regionen. Stort sett alltid med der det skjer, og viser stor interesse for dommerrollen.  I løpet av sesongen har paret debutert både i Menn 3 divisjon, kvinner 2 divisjon, samt debut i Menn 2 divisjon.  Dette på tross av at paret var nykomponerte før sesongen. Paret har satt seg klare mål og har også vært nominert av Region Vest til Bring fellesrunde og NM Regionslag. Region Vest har også fått flere gode tilbakemeldinger på paret, både fra dommerutviklere, lag og trenere i 2 og 3. divisjon.

Årets dommerpar i Hordaland representerer henholdsvis Bønes IL og Kjøkkelvik IL og heter Katrine Hage og Veronica Essajee.

Katrine Koren og Veronica Essajee - Årets dommerpar 2015.jpg

 

Årets unge ildsjel

Tildeles en person som har gjort en solid innsats for klubben sin. Personen kan enten være trener, tillitsvalg eller ha andre verv i klubben.

Pris: Gavekort a kr 2500,- i sportsutstyr

Årets unge ildsjel har de siste årene utmerket seg i håndballmiljøet der han bor. Personen er trener for flere lag og er også spillende trener for eget lag. I tillegg til å bruke mye tid i hallen som trener er personene sportslig leder i klubben. Personene har et enormt engasjement for idretten og klubben sin selv om han er tilflyttet østlending. Årets unge ildsjel bruker mange timer i hallen hver ettermiddag og kveld. En trener i egen klubb har uttalt følgende; «Snakk om ildsjel for Sogndal handball.»

Årets unge ildsjel er Øyvind Vraalsen, Sogndal IL. 

Øyvind Vraalsen - Årets unge ildsjel 2015.jpg

 

Årets ildsjel

Tildeles en person som har gjort en solid innsats for klubben sin, gjerne over tid. Personen kan enten være trener, tillitsvalg eller ha andre verv i klubben.

Pris kr 5000,-

Årets ildsjel har vært med å sette klubben på kartet i håndball Norge. Han er en engasjert mann som har mange ulike funksjoner i klubben sin. Han er både trener, leder av sportslig utvalg og leder i sponsorgruppen. Med sin store arbeidskapasitet og kreative evner er årets ildsjel alltid på jakt etter nye aktiviteter og nye utfordringer. Prisvinneren er også kjent for å være en positiv og inspirerende person, noe som bidrar til at mange frivillige står på i klubben.

Årets ildsjel representerer Førde IL og heter Odd Erik Gullaksen

 Gullaksen.jpg

(Foto: Firda)

Årets klubb

Tildeles breddeklubb som jobber godt, gjerne over tid, i sitt nærmiljø, gjennom å legge forholdene til rette slik at alle som ønsker å spille håndball har et tilbud i klubben. 

Pris kr 5000,-

Klubben har vokst til å bli en av Norges største klubber og dermed også vår egen regions største klubber. Det jobbes godt med alt fra rekruttering av de minste til gode rammer for de eldste og trenere. For å si noe om hvordan de jobber med rekruttering har de klart å få vel så mange guttelag som jentelag i sesongen vi legger bak oss. Dette gjenspeiler hardt arbeid og et stort engasjement for å få flere barn og unge til å spille håndball. De har også siste året fått mange av sine trenere gjennom trenerutdanning, noe som er med på å skaper gode rammer for barn og unge i klubben.

Inntrykket vårt er at de jobber som en klubbstyrt klubb der dugnadsånden er stor.  Klubben gjennomfører gode interne arrangementer flere ganger i året, og er i tillegg verter for mange av regionskontoret sine store arrangementer, som landslagskamp og eliteseriekamper til store spillerutviklingstiltak og trenerseminarer. Siste året har de blant annet gjennomført dobbelkamp i HåndballUKA, talentsamlinger og Ungdomstrenerseminar. De står på og jobber beundringsverdig.

Prisen for årets klubb går til Sotra Sportsklubb. 

Lisbeth Hjelle Sotra SPK - Årets klubb.jpg

 

Inkluderingsprisen

Tildeles en klubb som aktivt arbeider med å styrke inkludering av barn,- unge og voksne med flerkulturell bakgrunn og/eller med funksjonsnedsettelse.

Pris kr 5000,-

Det er mange klubber i regionen som arbeider godt med inkludering av spillere med flerkulturell bakgrunn og spillere med funksjonsnedsettelse. Årets inkluderingspris går til en klubb som har utmerket seg på begge områdene.

Klubben har arbeidet godt over tid med inkludering av flerkulturelle og kan vise til gode resultater. Spesielt kan nevnes at klubber i sitt inkluderingsarbeid har lykkes å engasjere foreldre og har således opparbeidet seg verdifull kunnskap og erfaringer i sitt inkluderingsarbeid, noe de gledelig deler med andre håndball og inkluderingsvenner.

Høsten 2015 startet klubben prosessen med å opprette et håndballtilbud for spillere med funksjonsnedsettelse.  Klubben og kommunen sitt engasjement og klare ønske om å inkludere la et godt fundament for det nye lagstilbudet. Allerede i januar var første trening, og i april debuterte laget i Gullserien.

Klubben er genuint opptatt av å skape et godt miljø både for alle medlemmene sine og for lokalsamfunnet, og ser verdien av å ha et mangfoldig fellesskap.
Det er klubbens inkluderingsgruppe et synlig eksempel på, og leder for inkluderingsgruppen Ann-Kristin Førde har mye å være stolt over.

Inkluderingsprisen 2015 går til klubben i Norges vestligste by, Florø SK Handball.

Inkluderingspris2015_FlorøSPK_lite.jpg

 

 

Fair Play prisen

Tildeles en person, lag og/eller klubb som gjennom sesongen har markert seg ved å utvist gode og sunne verdier til beste for håndballens omdømme.

Pris kr 5000,-

Laget har arbeidet systematisk over flere år, både sportslig og gjennom en rekke sosiale tiltak for å skape sunne og gode verdier til det beste for håndballens omdømme. Fokus i treningsarbeidet har vært å tenke allsidig trening fra tidlig alder. Laget har klart å beholde de fleste spillerne og gruppen består nå av 21 spillere, noe som er ganske unikt alderen tatt i betraktning. De har gradvis jobbet med bevisstgjøring av spillerne og har gjennom systematisk arbeid over tid, greid å skape en god treningskultur og tok i år sølv i Bringserien. Allsidighet og «flest mulig lengst mulig» har vært en rettesnor for trenerne og laget har flere ganger pga sin sympatiske fremstilling fått tilbakemelding fra utslåtte motstandere om at de vil heie på dem videre i turneringer.

Fair-play pris går til Fana IL J99

Fair Play prisen 2015 - Fana J99.JPG

 

 

Fortjenestemerke i sølv

Det ble også delt ut fortjenestemerke i sølv til fire frivillige som har jobbet godt over tid for regionen. Informasjon om merkeinnhaverne og begrunnelse kommer.