Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

åSANE.jpg

Åsaneherrene klar for 1. divisjon

I forrige uke gjorde guttene fra nordre bydel mesterstykket å rykke opp seks runder før slutt.

Vi gratulerer håndballherrene til Ulrik Torkildsen Risberg og Bjarte Mykkeltvedt med plassen i 1. divisjon. I forbindelse med opprykket har vi snakket med daglig leder i Åsane, Kjetil Helle, om veien frem til der Åsanes unge herrer er i dag. Og ikke minst hvordan ferden blir videre fra høsten av. Les svaret fra den ivrige daglige lederen her:

 

kJETIL 2.jpgFoto: Åsane Håndball

Gratulerer med opprykket hele seks runder før slutt. Hvordan kjennes det nå?

- Det er en stor glede å kunne innkasserer opprykket til 1. divisjon hele 6 runder før slutt. Dette gir oss litt ekstra tid til å forberede oss til neste sesong.

I fjor kom dere på tredje plass bak Randesund og Nærbø 2. Hva har dere gjort annerledes i år, som gjorde at opprykket kom så raskt?

- Det er nok ikke så mye som er gjort annerledes siden i fjor. Grunnlaget for opprykket startet for 10 år siden i Rollandshallen. Gjennom mange år med engasjerte og kompetente trenere har guttene fått utvikle seg. August 2020 flytte vi inn i Åsane Arena, noe som gav oss muligheten til en helt ny trenings hverdag og i år endte denne reisen med et velfortjent opprykk til 1. divisjon.

Er det enkeltspillere som har utmerket seg i sesongen dere nå er i slutten av?

- Det er mange spillere som har bidratt til opprykket, men skal man nevne noen kommer vi ikke utenom toppscorer Eirik Riis Follesø som står med 162 mål fem runder før slutt. Av ungguttene har Emil Johnsen vært et frisk pust på høyrebacken, noe som har ført til at han har fått debutere i eliteserien og blitt tatt ut på LM 06 nå i mars. I tillegg må vi nevne Jørgen Flotve som har hatt en meget god sesong i målet til Åsane.

05b.jpg  06b.jpg

Foto: Rune Eng

- Det er også viktig å gi en honnør til 2 av «veteranene» våre, Matias Lygre og Sebastian Haraldseid. Selv om de ikke alltid stjeler overskriftene, har de vært viktige kulturbærere i gruppen.

Har dere planer om å forsterke stallen nå som opprykket er sikret så tidlig?

- Stammen i laget skal være egne spillere, men vi må forsterke troppen for at vi skal få en god opplevelse i 1. divisjon

Hva gjør Åsane som klubb for sikre at guttene blir værende i 1. divisjon neste sesong?

 - Dagens spillerstall består av talentfulle unggutter som er på vei opp og frem.  Skal de fortsette utviklingen må vi bli enda bedre på tilretteleggingen. Støtteapparat rundt laget må styrkes, slik at trenere og spillere kan ha fokus på de sportslige aktivitetene. Det blir også viktig å styrke Åsane Håndball utenfor håndballbanen. Vi må få med flere frivillige som kan bidra i forbindelse med aktiviteter og arrangement vi skal ha

04.jpg

Foto: Rune Eng

Takk og gratulerer igjen til Kjetil og gjengen i Åsane. Lykke til i de resterende kampene og lykke til med neste sesong!