Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Grethe Knudsen.png
Grete Knudsen Foto: Anette Karlsen / NTB

Minneord

Våre kjære håndballvenn og håndballpolitiker, Grete Knudsen, gikk bort den 4. desember.

Den tidligere politikerbautaen er for de fleste kjent for nettopp det, sitt brennende engasjement for politikken. For oss som har vandret våre håndballsko i ulike haller rundt omkring i Bergensområdet, er Grete også kjent som en ivrig bidragsyter innenfor håndballen.

Grete sin karriere som håndballspiller startet i Sandviken, den gang en av Bergens ledende klubber. Oppvokst i Persenbakken ble klubben det naturlige valget. Fotball ble spilt i Varegg, som den gang også var en av de ledende klubbene. Mye av treningen foregikk på Mulebanen enten det nå var fotball eller håndball som stod på agendaen den dagen.

Den store styrken til Grete var nettopp teknikken og det gjorde at hun skiftet fra håndball til fotball. Som 13-åring kom hun inn under kyndig ledelse fra Gunnar Aasbø, en av Bergens mest markante personligheter den gang. Utviklingen lot ikke vente på seg og raskt ble Grete flyttet til en posisjon som midtre bakspiller. I 1958 var Grete med på juniorlaget som i NM finalen slo Bækkelaget med resultatet 1 – 0. Med det ble Sandviken og Grete etter sigende, de første NM vinnerne fra Bergen. Etter hvert fikk Grete også æren av å debutere på landslaget og hun spilte totalt 3 landskamper i sin karriere.

Med utdanning som lærer flyttet Grete også østpå og var blant annet med å spille Faaberg opp på øverste nivå. Tilbake i Bergen ble hun rektor for spesialskolen på Hunstad og hun ble også valgt inn i bystyret.

Som spiller holdt Grete det gående til rundt midten av 70 tallet da andre interesser overtok, deriblant oppgaver som trener og ikke minst i det politiske liv.

Sandvikens finalejenter fra 1962 Foto Sandvikens Jubileumsbok.jpg

Sandvikens finalejenter fra 1962   Foto:Sandvikens jubileumsbok

Det er ikke få timer Grete har vært til stede i en eller annen hall for å følge opp sine barn, eller barnebarn som har vært aktive i Løv Ham. Grete har gjennom alle år stått på og vist et fantastisk engasjement i forhold til å følge opp sine egne. Krevende når vi vet at Grete også har hatt store og viktige roller i norsk politikk hvor hun har vært leder for hele fire ulike departementer.

For håndballfamilien har Grete nedlagt en solid og ikke ubetydelig innsats. Den tidligere handelsministeren har i en årrekke vært engasjert først og fremst i Løv Ham, men har også vært trener i Fyllingen, styremedlem i regionstyret i Region Vest og også engasjert som styreleder i Tertnes Håndball elite.

Grete satt blant annet to perioder i Regionstyret og har hatt en solid stemme inn også i det håndballpolitiske livet.

Region Vest ønsker å takke for den uvurderlige innsatsen som er lagt ned både på og utenfor banen. Den har vært formidabel.

Takk for innsatsen, Grete!