Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fair play i skolen.jpg

Fairplay i skolen og på fritiden

– Et pilotprosjekt for å sikre et sterkere fellesskap i klasserommet og i idrettslaget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 24. april går startskuddet for pilotprosjektet som NFF Hordaland, NHF Region vest og Bjørnafjorden kommune tester ut. Et prosjekt for å sikre et trygt og godt fellesskap. 

For å kunne prestere godt som elev eller spiller, er trygge og gode omgivelser ofte trukket frem som avgjørende. Pilotprosjektet Fair play i skolen og på fritiden ønsker å sette fokus på dette gjennom å løfte opp ulike verdispørsmål til klassen og laget for å videreutvikle fellesskapet internt i gruppen.  

Refleksjon som virkemiddel 

Det er lett å tenke hva man ville gjort i ulike situasjoner når man har dem på avstand. Dette er utgangspunktet for hvordan pilotprosjektet gjennomføres. Vi starter med å vise en video med et bestemt tema, for så å diskutere det vi ser. Ut fra det blir gruppene utfordret på hvordan de vil ha det i sin gruppe, hvordan man håndterer dem som ikke gjør som gruppen ønsker og hvem som har ansvaret for å sikre et trygt og godt fellesskap i skolen og på fritiden.  

Elevene vil få dette presentert av sin lærer, mens klubbene sikrer at treneren og laglederen gjennomfører dette i forkant eller i etterkant av treningen. Foreldrene har en viktig rolle hvor de bør være med å reflektere med barn og ungdom for å skape et eierskap sammen om hvordan man er med å påvirke klassemiljøet eller lagsmiljøet. Noen klubber/lag kommer til å forvente at spillerne har sett filmen før de kommer på trening – da er det viktig at foreldrene legger til rette for dette. 

Ettersom man ønsker å ta del i et trygt og godt miljø, er det naturlig at man selv må yte. Derfor stiller pilotprosjektet krav til foreldre, til spillere og elever, til trenere og lærere. Vi har alle et felles ansvar for å bidra. For en trygg og god hverdag, slik at barn og ungdom kan bli best mulig og slik at trenere og lærere får den respekten de fortjener og trenger for å prestere best mulig. 

Et felles løft 

Pilotprosjektet Fair play i skolen og på fritiden er et enkelt og lite tiltak. Men – det er viktig. Her går skole og fritid hånd i hånd for å sikre at barn og ungdom reflekterer over sine og andres holdninger og handlinger. De setter grenser sammen og legger til rette for at læringsmiljø og prestasjonsmiljø blir best mulig for flest mulig.  

Du kan lese alt om pilotprosjektet på samlesiden her