Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Midtun_Tor Bjarne_.png
Tor Bjarne Midtun

Minneord

Den mangeårige håndballpersonligheten og dommeren, Tor Bjarne Midtun, er gått bort.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mangeårige håndballpersonligheten og dommeren, Tor Bjarne Midtun, gikk bort 22. februar. Tor Bjarne ble 69 år gammel.

For de fleste er nok Tor Bjarne mest kjent som mangeårig håndballdommer i gamle Sogn og Fjordane fylke, men han har også hatt verv som spiller, leder, trener og lagleder. Senest han var trener/lagleder for Jotun sitt damelag i 4 divisjon var i sesongen 2122. Han kunne ikke la være. Noen måtte jo stille opp som han sa. Er det noen som virkelig har stilt opp, så er det nettopp ham og spesielt sammen med makker Kjell Ove som han har tilbrakt flere titusener av mil på kryss og tvers av regionen for å dømme. Time etter time med kjøring og overnatting hjemmefra for å dømme. Det har både gitt og tatt mye og derfor er det så lett å anerkjenne og respektere den innsatsen som er lagt ned.

Tor Bjarne etterlater seg et ettertrykkelig bilde som den håndballpersonen han var. Alltid interessert i å hjelpe og med stor iver og interesse har han lagt ned en formidabel innsats, langt, langt utenfor det man kunne forvente. Akkurat på dette området var Tor Bjarne, sammen med et knippe andre dommere i regionen, helt unik. En du kunne stole på og som du visste ville gjøre sitt beste uansett.  Titt og ofte bidro han til å løse mange av de utfordringene som har vært på dommerfronten i Sogn og Fjordane. Alltid positiv, ivrig, godt humør og gjerne en god historie med på kjøpet.

Som dommeransvarlig i Region Vest har undertegnede hatt mange gode, grundige og ikke minst faglig utviklende diskusjoner med Tor Bjarne. Hans erfaring, kunnskap og kjennskap med håndballen i Sogn og Fjordane har vært uvurderlig på mange måter.

De senere årene sluttet Tor Bjarne med dømmingen og begynte i stedet å konsentrere seg om å følge opp yngre dommere. Noen måtte jo ta over. Med en dommerkarriere som startet som 14 åring i 1969, så var det kanskje godt å få ta seg en pust i bakken etter å ha tilbrakt store deler av året i, eller på vei til eller fra en idrettshall. Det var nesten så en var litt glad da man så at andre interesser tok over, for eksempel det å nyte gode stunder på hytten i Etnedal. Han snakket mye om det og gledet seg alltid til å ta turen. Hytten var populær og noe han trivdes godt med. Da ble han gjerne en stund også og bilder av ham på turer både på ski og til fots har blitt utvekslet regelmessig.

For få år siden ble Tor Bjarne syk og operasjoner og sykehusinnleggelser stod for tur. Alltid optimistisk tok han også det på en god måte, men med tilbakefall av sykdommen nå de siste månedene gikk det dessverre ikke som vi ønsket.

Når vi nå vet hvilken innsats som er nedlagt og hva Tor Bjarne har betydd for håndballen, og ikke minst, hva håndballen har betydd for ham, så vekker det noen tanker. Tor Bjarne var så mye mer enn håndballdommeren. Utvilsomt er det det som har gjort mest inntrykk hos mange. Vi har mistet en viktig person i håndballen, men det er først og fremst det store, gode, varme og genuint interesserte mennesket Tor Bjarne Midtun som vil bli savnet. Slik var Tor Bjarne. En mann av hel ved.

Med kloke ord og tanker, ærlige tilbakemeldinger og ikke minst, treffende og gode kommentarer har Tor Bjarne satt et enda større avtrykk som det mennesket han var, enn den dyktige håndballpersonligheten han var. Det sier ikke rent lite.

Takk Tor Bjarne, det er en ære å ha kjent et så fint og godt menneske som deg!

Takk for innsatsen!

 

For NHF Region Vest:

Tom Erik Lindhjem

Dommeransvarlig