Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

TifViking.jpg

Lokaloppgjør - Alle vil vinne

Onsdag 29. mars er det duket for lokaloppgjør i Haukelandshallen når Viking TIFs menn får Bergen på besøk.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking topper 1.divisjonstabellen, noe de har gjort gjennom hele sesongen. Blåtrøyene har 38 poeng etter smått utrolige 19 seire og ett tap. Bergen på 3.plass, har på sin side 31 poeng som er samlet sammen av 15 seire, 1 uavgjort og fire tap. Kun Sandefjord skiller de to, når laget fra hvalfangerbyen med en kamp mer spilt enn onsdagens duellanter, har 34 poeng.
Sandefjord tar for øvrig turen til Haukelandshallen allerede kommende søndag, når Viking har sin andre hjemmekamp i løpet av fire dager. Bergen har også Sandefjord igjen hjemme – i  lagets siste hjemmekamp, som spilles 3.mai.

Onsdagen oppgjør, inneholder dermed alt som skal til for at det blir en tøff kamp, som begge lagenes trener sier er spesiell både med tanke på tabellposisjon, men kanskje mest som lokaloppgjøret det er.

Khaled Chentout, hjemmelagets trener, sier dette på telefon tirsdag formiddag

- Jeg må helt ærlig si at jeg ikke har noe oversikt over hva som må til for at vi skal klare opprykket. Vi har noen knalltøffe dager foran oss, når vi skal møte divisjonens to beste lag på bare noen få døgn. Alt fokuset vårt er imidlertid på morgendagens duell og andre kamper tar vi når de kommer.
Bergen har utover i sesongen bare blitt bedre og bedre. Jeg tipper de har noe stort på gang og akkurat nå rangerer jeg dem sammen med Sandefjord som divisjonens beste. Alt ligger uavhengig av tabellplasseringer og annet til rette for en god kraftfull kamp. Vi gleder oss til kampen - Du vet, lokaloppgjør er noe alle, absolutt ALLE, ønsker å vinne.

Spillerne er frisk og rask inn mot kampen, alle mann alle. Det er klart for en av sesongens høydepunkter og vi gleder oss til kamp.

Vi har også snakket med morgendagens gjester, en litt forkjølt trener, Vidar Gjesdal.

- At vi nå har to lag som kjemper i toppen av 1.divisjon, er noe som gleder meg stort. Det gir i tillegg disse lokaloppgjørene, som er litt spesiell. Det viste motsatt kamp i høst, da det kom godt over 1000 mennesker som var med å skape en spesiell stemning. Det regner jeg med det blir i Haukelandshallen onsdag kveld, når vi kommer med full tropp da alle er frisk og fin.

Det er vanskelig å si hvem som rykker opp sammen med Viking etter endt sesong. For de spiller i Rema 1000 ligaen, det er jeg helt sikker på. Så er jo vi ett av lagene som kjemper om direkte opprykk. I tillegg ligger der jo videre en ny mulighet om vi ender opp som nummer 3, da det skal spilles kval.kamper mot lag nummer 12 fra Rema 1000 ligaen om 14.og siste ledige plass på øverste nivå.

Vi har i bunn og grunn nådd vår målsetting for sesongen – å kjempe i toppen av 1.divisjon. Skulle vi ikke rykke opp etter en sesong i 1.divisjon er det på ingen måte noen katastrofe det heller. Laget og spillere for neste sesong er klart uavhengig av opprykk. Det er dermed ikke sagt at vi ikke ønsker å returnere til øverste nivå etter en sesong blant de nest beste. Vi spiller selvsagt hver kamp nå på slutten av sesongen for å rykke opp, og første utfordring blir onsdag mot Viking, sier den aldrende venstrehendte bakspilleren som selv regjerte med sine finter og skudd, i sin aktive karriere som spiller.