Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sondre og Jim Rune.jpg
Foto: Svein Andrè Svendsen

Nytt dommerpar til topphåndballen

Vi gratulerer Sondre Vestnes Knudsen og Jim-Rune Navelsaker Pedersen med debut i 1.divisjon for kvinner

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paret har de siste årene tatt steget gjennom regional utviklingsgruppe2, utviklingsgruppe1 og inn i den nasjonale trainee-gruppen. Målet med denne gruppen er å levere dommere på sikt til topphåndballen i Norge.

I forbindelse med kampen har vi stilt det sultne paret noen spørsmål.

Hvordan var opplevelsen?

I inngangen til kampen var det en del nerver, høye skuldre og skyhøye forventninger. Misforstå oss riktig her, vi har gått og trippet siden vi ble tildelt kampen og vært fulle av forventninger. Når kampen endelig startet så kom rollen som kampleder og tok vekk alt av nerver og nervøsitet. Det å kunne ha det gøy på banen, følge kampplanen og stole på makker gjorde at vi følte oss trygge.

Hva sitter dere igjen med i ettertid?

Debuten var en milepæl i vår karriere. Vi er storfornøyd med at vi nådde denne sesongen, og vi tar sikte på enda flere opplevelser og ta steg på nye nivå i sesongene som kommer. 

Hvordan har veien vært for å nå denne milepælen?

Vi dømte vel vår første kamp sammen sesongen 2020/2021. Det klaffet godt, og etter noen år uten fast makker fant vi ut at vi hadde lyst å satse på dømmingen sammen. Siden den gang har vi fått tett oppfølging av Harry Stikholmen som har gitt oss gode, og noen ganger harde, tilbakemeldinger, hvilket har vært avgjørende for utviklingen. Siden har det egentlig bare gått fremover. Vi debuterte først i 2. divisjon kvinner høsten 2021, deretter 2. divisjon menn våren 2022. I løpet av året vi har dømt 2. divisjon har vi jobbet spesifikt med det som trengs for å ta neste steg, hvilket har vist seg å være en suksessoppskrift. 

Uavhengig av den dommerfaglige oppfølgingen hadde ikke veien mot 1. divisjon vært mulig uten alle kjente og ukjente håndballinteresserte vi møter i hallene rundt omkring. Dere gjør det gøy å sette foten på håndballbanen! 

Til slutt kommer paret med en oppfordring - For alle dommere som ønsker utvikling, bli med i en utviklingsgruppe, få tettere oppfølging og kjenn på mestringsfølelsen.

Region Vest og Region Sørvest gratulerer både Sondre, Jim-Rune, Florø sportsklubb og Viking håndball